De historische racers van het NK HTGT waren afgereisd naar Paul Ricard in Zuid-Frankrijk voor de opening van hun seizoen 2019. Op het programma stond twee maal een race van een uur, één voor de toerwagens en één voor de GT’s. Hoewel de NK HTGT racers de baan deelden met de collega’s van de Masters Series, waren ze door hun blauwe streamers van online veilingplatform Catawiki niet te missen.


Bij de toerwagens was het Bart-Jan Deenik die het snelst gekwalificeerd had. Collega-Ford Falcon piloot Martin Bijleveld was als snelste weg en haakte aan bij de leidende Masters-rijders. De nieuwe motor van de oranje Falcon toonde zich echter temperamentvol en hij moest naar de pits voor koelvloeistof. Daarop was het Deenik die de kop nam, totdat de oliedruk wegviel. Carlo Hamilton leek nu de beste papieren te hebben, maar na de pitstops was het Roel Korsten in zijn Ford Mustang die de leiding had om hem niet meer af te staan. Korsten en Hamilton deden niet onder voor de Britse toppers en deelden het podium met het winnende duo Thomas/Lockie. Jaap van der Ende kreeg nog een stop&go aan zijn broek maar wist de oranje Falcon toch op de derde plaats aan de finish te brengen, nipt voor het duo Bert du Toy van Hees/Gerrit Jan van Leenen op Lotus Cortina. De Mini-strijd werd na een heftig gevecht gewonnen door Bert Mets. In de eerste helft van de race zat hij Rob Rappange op de hielen. In het tweede deel had Rappange ineens een ruime voorsprong, maar dat was het gevolg van een te korte pitstop en werd dus gecorrigeerd.

Uitslag toerwagens:
1 Roel Korsten/Ford Mustang 23 ronden
2 Carlo Hamilton/ Ford Falcon +4,8
3 Bijleveld-v.d. Ende/Ford Falcon 22 ronden
4 V. Leenen-Du Toy v.Hees/Lotus Cortina 22 ronden
5 Bert Mets/Cooper S 22 ronden
6 Del Maso-Dias/Porsche 21 ronden
7 Nuno Nunes/Porsche 20 ronden

DQ Rob Rappange/Cooper S 22 ronden


Bij de GT’s had Michael Funke de Ford GT40 van Georg Nolte met een straatlengte voorsprong op de pole gezet. Tijdens de rollende start zat Nolte aan het stuur en die kon het tempo niet volgen. Het was Michiel Campagne die een bliksemstart maakte en naar de tweede plaats oprukte, achter de ongenaakbare Shelby Daytona van Calum Lockie. Maar het was te mooi om waar te zijn, het Stop&Go bord kwam naar buiten en even later roffelde de Corvette Grand Sport stapvoets door de pitstraat. Oliver Douglas, ook in een Cobra Daytona, nam de leiding over, gevolgd door NK-debutant Roger Grouwels in de Iso Rivolta en Armand Adriaans in de Corvette. Michiel Campagne maakte snel korte metten met Bob en Jos stevens in de Lotus Elans en Andy Newall in de Shelby Mustang. Ook de drie mannen daarvoor wist hij te verschalken zodat hij na een uur racen alsnog als eerste werd afgevlagd. Oliver Douglas was de winnaar in GTS12, voor Grouwels en Adriaans. Jos Stevens was de winnaar en enige finisher in GTS10, terwijl Erwin van Lieshout in zijn Porsche GTS11 won, voor MGB-rijders Mark Hope en Egbert Kolvoort. Bij de kleine GTP’s won Robert Hamilton het Marcos-duel, nadat Mark Dols tijd verloor door een lange pitstop.

Uitslag GT’s:
1. Michiel Campagne/Corvette Grand Sport 23 ronden
2. Oliver Douglas/Cobra Daytona +26,9
3. Roger Grouwels/Iso Rivolta +90,7
4. Armand Adriaans/Corvette +103,3
5. Jos Stevens/Lotus Elan +135,8
6. Robert Hamilton/Marcos 1800GT 22 ronden 
7. Marcel van Laarhoven/Shelby Mustang 22 ronden 
8. Sautter-Newall/Shelby Mustang 22 ronden