Op zondag 17 juni werd op het TT circuit van Assen  de derde race verreden in de diverse ACNN cups met als gastklasse de Porsche Club Racing (PCR). Zoals gebruikelijk werd er op het scherpst van de snede gestreden in alle cups.

De strijd om de eerste plaatsen in de PTC/CITYBUG was in beide races een lust voor het oog. Er werd weer bumper aan bumper en spiegel aan spiegel geknokt voor elke meter. Dit keer was het Rody Kuiper (93pnt) die met de eer ging strijken en daardoor in de tussenstand inliep op de koploper Rianne Bergman (114pnt) en de regerend kampioen Ruben Lohuis (90pnt) passeerde in de tussen stand.

In de Ooperon cup morsten de koplopers punten. De nummer één in het klassement Dimitri van der Spek raakte bij een touche met een andere rijder licht geblesseerd en moest de strijd staken. De nummers twee in het klassement Auke Wiegers en Daniel Meendering liepen eveneens schade op en eindigde in het achterveld. Het was de zeer sterk rijdende Sjoerd Stiksma  die handig gebruik maakt van de malheur van de koplopers en de leiding in tussenklassement overnam. De Ooperon rookie cup werd gedomineerd door de gebroeders Zwiep die beide races wonnen.

In de Zilhouette cup maakte het jonge talent Beau Braster zijn debuut in een huurauto van Zilhouette. Naar verwachting start hij de volgende race in een nieuwe Zilhouette opgebouwd door zijn vader Gilbert Braster.

Het waren Marcel van Schoonhoven en Bernard Blaak die respectievelijk de eerste en de tweede race op hun naam wisten te schrijven. De leider in het tussenklassement Max Weering liet punten liggen door een technisch mankement aan zijn deur.

De PEUGEOT206GTI cup werd gedomineerd door Rene Kruger die beide races won en de koplopers in tussenklassement Gerald Lekkerkerker en Derk Oldenijens met rasse schreden nadert.

De strijd in de DTC cup werd gestreden tussen de veteranen Cor Euser en Rene Snel. Op een goede derde plaats eindigde Johannes Wibier in zijn snelle Porsche die de leiding nam in de tussen stand.

Voor alle uitslagen en tussenstanden van de cups www.acnn.nl. De volgende clubrace van de ACNN wordt verreden op 22 juli op het TT circuit van Assen. De toegang is gratis.