Het gebeurt niet vaak maar 22 juli op TT circuit Assen bij de PTC cup was het toch het geval. Tweemaal een identiek Podium. Was het ook een saaie race? Nee absoluut niet tijdens de PTC cup races never “a dull” moment. In beide races werd er weer bumper aan bumper en deurkruk aan deurkruk gestreden.

 

Rody Kuiper

 

De winnaar in beide races was Rody Kuiper uit Staphorst. Hij won beide races met zon 20 meter voorsprong op de leidster in de PTC cup Rianne Bergman ,die in de tussenstand haar riante voorsprong iets zag slinken. Op de derde plaats finishte Ruben Lohuis de regerend kampioen in deze klasse.

De Ooperon cup blijft een topper in de serie ACNN cups. Er wordt altijd gestreden op het scherpst van de snede en de wedstrijdleiding heeft de handen vol met reprimandes voor het overschrijden van de track limits. De verschillen zijn klein en opvallend is het rijden van de Ooperon Rookie coureurs ( coureur die dit jaar voor het eerst starten in deze klasse).

 

                          Maurice van Dijk, Wouter Bergsma, Richard en Markus Tervelde, Jeffreyen Kevin Zwiep.

 

Als je de beide Ooperon cups samenvoegt zie je dat de Rookies Gebroeders Zwiep, Vader en Zoon ter Velde en Maurice van Dijk/ Wouter Bergsma zich melden in de kop van het klassement.

 

 Robert Ackermann bij pitstop

 

Een hele knappe prestatie werd er geleverd door Robert Ackerman die in de tweede race achteraan moest starten en finishte  na een spectaculaire inhaalrace op de vierde plaats. De strijd om het eindklassement lijkt dit jaar te gaan tussen regerend kampioen Dimitri van der Spek, Sjoerd Stiksma en het duo Auke Wiegers/Daniel Meendering.

 

 Jan Berry Drenth

 

In de Zilhouette cup was er een dubbel podium voor Jan Berry Drenth en Bernard Blaak. Het waren deze beide coureurs die goed op dreef waren. Zij mochten na beide races het podium betreden. Bernard finishte de eerst race op een tweede plaats en de tweede race op een derde plaats. Jan Berry deed het net even beter hij finishte de eerste race als derde en won de tweede race. De koploper in de Zilhouette cup Max Weering won de eerste race, maar finishte in de tweede race niet vanwege motorische problemen.

 

 John den Hollander

 

Succes was er voor John “event station” den Hollander, ging het in de voorgaande races mis door technische problemen, de tweede race finishte hij op een mooie tweede plaats. Goed voor zijn zelfvertrouwen en geeft moed voor de rest van het seizoen.

 

                          Matthieu, Rene Kruger en Gerald Lekkerkerker

 

De PEUGEOT206GTI cup leverde een mooi podium met vader en zoon Rene en Mathieu Kruger geflankeerd door de “oude vos” Gerald Lekkerkerker

.

Gerald Lekkerkerker

 

De volgende ACNN race wordt verreden op het circuit van Zandvoort op 12 augustus. Voor alle resultaten en uitslagen www.acnn.nl