Vrienden van het circuit en ver daarbuiten; voor wie het gemist heeft, over een week is het zo ver; dan maakt onze Kale Kabouter Kamphues zijn debuut op het beroemde en beruchte circuit van Le Mans. Niet in de 24 uren, maar in de Le Mans Cup, de voorlaatste trede op de autosportladder. Hieronder, in zijn eigen woorden het hoe, wat en vooral, waarom!!!!

Waarom?

Omdat het kan! Al vanaf mijn zesde, toen ik voor het eerst de speelfilm met Steve McQueen zag, droomde ik ervan ooit in zo’n auto op dat circuit te rijden. Frits van Eerd van Jumbo was zo vriendelijk, of zo gek, om een van zijn  racewagens ter beschikking te stellen en na heel veel getouwtrek kregen Bob Herber – mijn teamgenoot – en ik een wildcard voor de officiële Road to Le Mans, een uursrace op zaterdag 15 juni, pal voor de start van de legendarische 24 uren. Er doen 50 auto;s mee, bestuurd door de beste jonge profs en amateurs van de wereld, dus beschouw dit maar als het hoogtepunt en tevens het eindstation van mijn raceavonturen!

Kunnen we het ergens zien?

Op zondag 23 juni zendt Ziggo Sport in aanloop naar de uitzending van de formule 1  een prachtige documentaire, getiteld Rob’s Road to Le Mans. Maar op mijn youtubechannel kun je nu alvast een voorproefje bekijken!