KNAF Talent First-rijder strijdt in België in veld van 50 Senioren

In het Belgische Genk reed Rinus van Kalmthout afgelopen weekend de laatste losse race als voorbereiding op de drie grote kampioenschappen waaraan hij dit seizoen deelneemt. In de kick-off van de BNL Kartingseries reden 50 Senior-karters mee vanuit de hele wereld. Na veelbelovende vrije trainingen bracht de kwalificatie geen startpositie die uitzicht op het podium gaf. In de races wist Van Kalmthout zich weliswaar weer naar voren te knokken, maar de zevende plaats in de finale was voor de 15-jarige Hoofddorper toch een tegenvallend resultaat.

rvk_genk_547

Vorig seizoen werd Van Kalmthout derde in de BNL Kartingseries en dus is de doelstelling voor dit seizoen om die prestatie te verbeteren. In het veld van 50 deelnemers met 13 verschillende nationaliteiten bij de Rotax Max Senioren zat de KNAF Talent First-karter er tijdens de vrije trainingen op zaterdag goed bij. Hij reed goede rondetijden en rekende erop tijdens de kwalificatie op zondagochtend een goed uitgangspositie voor de twee races te kunnen behalen. Dat pakte echter niet goed uit, een 19e tijd overall betekende een 13e startpositie voor de eerste race.

rvk_genk_211

De eerste race kon Van Kalmthout geen potten breken, hij won slechts één positie en kwam na een onopvallende race als 12e over de finish. De tweede race had de 15-jarige karter wel de goede snelheid te pakken en reed hij als vanouds weer een sterke wedstrijd, waarin hij opklom naar de vierde positie. Met deze twee resultaten mocht Van Kalmthout de finale als tiende van start gaan.

rvk_genk_151

Bij de start van de finale kwam de rijder voor hem moeilijk weg, waardoor ook Van Kalmthout enkele plekken verloor. Opnieuw wist hij naar voren te rijden naar de zesde positie, om in de laatste ronde de aansluiting te vinden bij de top vijf. Dit vijftal zat dicht op elkaar en in deze strijd was alles nog mogelijk. Van Kalmthout pakte in de voorlaatste bocht de derde plek en zag in de laatste bocht een mogelijkheid om buitenom te passeren. Dit pakte jammer genoeg niet goed uit. Hij moest naar buiten uitwijken, kreeg een tik en kwam op het vuile gedeelte van de baan, waardoor zijn snelheid weg was en hij zelfs enkele posities terugviel. Uiteindelijk passeerde Van Kalmthout de finish als zevende.

De volgende races voor Van Kalmthout vinden ook plaats in Genk, waar van 30 maart tot en met 3 april de eerste ronde van de Rotax Max Euro Challenge op de kalender staat.