KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout ziet een droom werkelijkheid worden. De 17-jarige vicekampioen van de Amerikaanse USF2000 heeft zijn handtekening gezet onder een contract met het kampioenschapsteam Juncos Racing en promoveert in 2018 naar het Pro Mazda Championship Presented by Cooper Tires, de volgende trede op de Mazda Road to Indy. “Ik voel me echt vereerd om me bij zo’n succesvol team dat al een aantal grote namen heeft voortgebracht aan te mogen sluiten”, aldus een opgetogen Van Kalmthout.

 

 

KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout maakte dit seizoen in zijn debuutjaar in de autorensport indruk door met drie overwinningen en twaalf podiumposities uit veertien wedstrijden het vicekampioenschap voor zich op te eisen in de Amerikaanse Cooper Tires USF2000-titelstrijd, de eerste opstap van de Mazda Road to Indy, het traject dat jonge talenten moet klaarstomen voor de prestigieuze IndyCar Series.

 

Deze fraaie resultaten en zijn manier van rijden leverden de 17-jarige VeeKay, de naam waaronder Van Kalmthout in Amerika bekend staat, diverse uitnodigingen op om te testen in de Pro Mazda en zelfs Indy Lights, de volgende twee categorieën van de Mazda Road to Indy. Opnieuw maakte het Hoofddorpse racetalent indruk met snelle tijden en zijn professionele houding, waardoor meerdere teams de KTF-rijder aan hun line-up van 2018 wilden toevoegen. Na alle opties op een rijtje te hebben gezet, heeft Van Kalmthout nu gekozen voor Juncos Racing om samen met dit kampioenschapsteam voor de titel te gaan in het Pro Mazda Championship Presented by Cooper Tires. “Ik voel me vereerd om me bij zo’n succesvol topteam aan te mogen sluiten. Ze werken super professioneel en de samenwerking liep bij de eerste test meteen heel prettig, ik voelde me er direct thuis. Ik ben ook in de werkplaats in Indianapolis geweest. Ze beschikken over de modernste apparatuur en alles ziet er zo verzorgd uit, gewoon Formule 1-niveau”, aldus een enthousiaste Van Kalmthout, die zijn doel niet onder stoelen of banken steekt: “de Pro Mazda-titel.” Mentor van VeeKay is Arie Luyendyk. De tweevoudig Indy 500-winnaar sprak, mede gezien de zeker voor Amerikaanse autosportbegrippen zeer jonge leeftijd van Van Kalmthout, ook zijn duidelijke voorkeur uit voor de weg via de Pro Mazda en niet, ondanks de succesvolle test, direct de overstap te maken naar de Indy Lights, het voorportaal van de IndyCar Series.

 

 

Ricardo Juncos, eigenaar van Juncos Racing over het kunnen vastleggen van Van Kalmthout: “Ik ben heel verheugd om Rinus te kunnen aankondigen als rijder van Juncos Racing voor het Pro Mazda-seizoen 2018. In oktober, tijdens de test op Mid-Ohio, werkten we voor het eerst met hem samen en waren daar in alle opzichten heel blij mee. Hij was erg snel en toonde een professionele houding in de samenwerking met de crew en engineers. Rinus liet zien dat hij met de top meekan en is een enorme aanwinst voor ons Pro Mazda-team. Ik wil Rinus en zijn familie dan ook bedanken voor de mogelijkheid die we krijgen om hem aan ons team te kunnen toevoegen. Ik kijk uit naar een prachtig jaar waarin we opnieuw voor het kampioenschap gaan!” Juncos Racing is met teams actief in zowel de Pro Mazda, Indy Lights als IndyCar Series. In de afgelopen drie jaar behaalde een rijder van Juncos Racing al twee keer de Indy Lights-titel, terwijl het team in 2017 ook de Pro Mazda-kampioen leverde.

 

Maarten van Wesenbeeck namens de Stichting KNAF Talent First: “We zijn blij met deze belangrijke stap voorwaarts in de carrière van Rinus. Hij heeft dit seizoen in de USF2000 en bij diverse testen laten zien snel te zijn. Hij past zich makkelijk aan en is topfit. De verwachtingen voor komend seizoen zijn dus hooggespannen.”

 

Het Pro Mazda Championship Presented by Cooper Tires stapt volgend seizoen met de door een 275 pk sterke Mazda-motor aangedreven Tatuus PM-18 over naar een nieuw en veel sneller type auto. Het kampioenschap telt in 2018 zestien wedstrijden op negen verschillende circuits, variërend van traditionele omlopen en stratencircuits tot ovals. De eerste wedstrijd wordt verreden in het weekend van 10 en 11 maart in St. Petersburg, Florida.

 

 

Rinus van Kalmthout wordt komend seizoen gesteund door Jumbo en het KNAF Talent First programma.

 

Meer info: www.rinusvankalmthout.com
Facebook: FollowRVK