Renger van der Zande maakt de overstap naar de snelste Prototype-klasse van het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De regerend LMPC-kampioen heeft een deal getekend met Visit Florida Racing voor het seizoen 2017. De Nederlander deelt de #90 Riley Technologies MK XXX, voorzien van een Gibson-motor, met de Belg Marc Goossens.

Na zijn tweede plaats in het IMSA LMPC-kampioenschap in 2014 beleefde Van der Zande een uitermate succesvol seizoen 2016, dat hij bekroonde met zijn eerste titel in de sportscars. Samen met teamgenoot Alex Popow stond de Starworks Motorsport-coureur viermaal op de hoogste trede en scoorde nog vier overige podiumplaatsen. Tijdens Petit Le Mans, de seizoensfinale, werd de titel veiliggesteld.

Visit Florida Racing neemt in de komende weken de nieuwe auto in ontvangst, waarna onmiddellijk een uitgebreid testprogramma van start gaat om optimaal voorbereid aan de start te staan van het nieuwe seizoen. De eerste race is de legendarische 24 uur van Daytona van 26 tot 29 januari 2017.

7

“Ik kan niet wachten tot de nieuwe auto er is. De competitie is erg sterk maar ik ben klaar voor de strijd met mijn nieuwe team Visit Florida Racing”, zei Van der Zande. De ervaren Goossens is een oude bekende van de Nederlander: “Marc is een topgozer. We namen het al tegen elkaar op in mijn eerste GT-races. Het is een voordeel om iemand als Marc naast me te hebben. Hij heeft al een jaar met dit team achter de rug en beschikt over enorm veel race-ervaring.”

“De afgelopen jaren hebben diverse topcoureurs voor dit team gereden”, voegde Van der Zande toe. “Het is een eer om voor hen te mogen strijden om overwinningen en aan de start te staan van het nieuwe tijdperk met de DPi-auto in de Prototype-klasse. Het wordt een fantastisch jaar. Ik ben er klaar voor!”

Teameigenaar Troy Flis is blij met de komst van Van der Zande: “We kijken allemaal ontzettend uit naar het seizoen 2017, met Renger in onze line-up. We hebben hem de afgelopen jaren nauw gevolgd. Ik denk dat hij een geweldige teamgenoot is voor Marc en een uitstekende aanwinst voor ons Visit Florida Racing Team.”

Visit Florida Racing, opgericht in 1987, rijdt al jaren mee in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Het team begon het seizoen 2016 met de derde plaats in de 24 uur van Daytona en sloot het seizoen af als vijfde in de eindrangschikking.