Renger van der Zande zal dit jaar een aantal races uitkomen in de European Le Mans Series. De Nederlander zal zijn verplichtingen in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship gaan combineren met een nieuw avontuur bij Proton Porsche.

CeExWY_XEAA6U5u

Van der Zande is dit jaar opnieuw in Amerika actief met Starworks Motorsport, het team waarmee hij afgelopen weekend in Florida nog derde werd in de 12 uur van Sebring. De coureur is na de 12 uursrace meteen in het vliegtuig gesprongen naar Amsterdam, waarna hij via een korte tussenstop meteen door kon naar het Franse Paul Ricard voor The Prologue, de officiele collectieve testsessie van de ELMS en het WEC voorafgaande aan het nieuwe seizoen.

Van der Zande zal op het circuit van Paul Ricard achter het stuur kruipen van een Porsche 911 RSR, die hij dit jaar in de ELMS zal delen met teamgenoten Mike Hedlund en Marco Seefried. Het wordt voor Van der Zande de eerste kennismaking met een GTE-bolide.

‘Met Mike en Marco zal ik dit jaar een aantal races gaan rijden’, bevestigt Van der Zande. ‘Ik kijk er naar uit om erachter te komen hoe deze GTE Porsche van Proton Competiion rijdt.’

LE MANS
Van der Zande zal door zijn verplichtingen in Amerika onder andere de ELMS-seizoensopener op Silverstone moeten missen, doordat deze samenvalt met de race in Long Beach. Eerder werd de Nederlander ook al bevestigd voor de 24 uur van de Nürburgring, waar hij voor HTP Motorsport gaat racen met een Mercedes-AMG GT3. Het is echter niet de enige 24-uursrace die Van der Zande dit jaar nog in zijn drukke agenda wil opnemen. De Nederlander bevestigt aan RTL GP dat hij ook nog met meerdere teams in gesprek is voor een eventuele deelname aan de 24 uur van Le Mans: ‘Ik ben er hard voor bezig, maar er is nog geen nieuws.’

Bron: RTL GP