VISIT FLORIDA Racing is op het Circuit of the Americas niet beloond voor het harde werk van de afgelopen weken.

Het team uit Daytona Beach bouwde na de zware crash van Renger van der Zande in Long Beach de #90 Riley-Multimac volledig opnieuw op. De Nederlander hoopte, samen met zijn Belgische teamgenoot Marc Goossens, het team voor het harde werk te kunnen belonen met een mooi resultaat tijdens de IMSA-ronde in Austin.

 

 

De equipe begon aan het weekend met de doelstelling om zoveel mogelijk kilometers te maken zodat de snelheid van de auto verder verbeterd kon worden. In de kwalificatie legde de Nederlands-Belgische combinatie beslag op de achtste plaats. In de race werkte het tweetal zich op naar voren en reed lange tijd op de vierde positie, totdat Van der Zande in de slotfase te maken kreeg met een probleem met de stuurbekrachtiging. Dat resulteerde in een voortijdige opgave.

 

 

“De remmen rookten en er kwam rook de cockpit binnen. In bocht 2 hield de stuurbekrachtiging er plotseling mee op. Het voelde alsof alles blokkeerde”, legde Van der Zande uit. “Vlak voor de muur kon ik de rem loslaten en voorkomen dat ik in de banden eindigde. Ik heb nog een paar ronden zonder stuurbekrachtiging doorgereden maar dat was loodzwaar. Nooit eerder heb ik me zo vermoeid gevoeld in een raceauto. Het was echt een gevecht om de auto op de baan te houden dus ik was blij dat het team me binnenhaalde om de race te beëindigen.”

Toch zijn er de nodige positieve punten mee te nemen uit Austin, zo zei de Nederlander: “De snelheid was heel behoorlijk, dat is positief. Hopelijk komen er nog wat updates. De jongens van VISIT FLORIDA werken ongelofelijk hard. We halen op dit moment alles uit ons materiaal. Optimaliseren van de beschikbare middelen is op dit moment de sleutel. Hopelijk kunnen we dan nog een stap zetten.”

 

 

De volgende ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship vindt van 2 tot 4 juni plaats in Detroit.