Het Renault Sport Formula One Team verzorgt op 18 en 19 augustus 2018 een exclusieve Formule 1-demonstratie tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen. Officieel coureur in het Wereldkampioenschap Formule 1, Carlos Sainz Jr. en testrijder Jack Aitken demonstreren een Formule 1-bolide van het team op de beroemde TT-baan. Aitken doet dat op zaterdag 18 en Sainz op zondag 19 augustus.

 

GAMMA Racing Day-organisator Lee van Dam is blij met de overeenkomst met het Renault Sport Formula One Team: “het is niet makkelijk om een Formule 1-team naar Nederland te halen. De  kosten zijn enorm. Men vergeet weleens dat wij een GRATIS toegankelijk evenement organiseren dat grotendeels door sponsor- en advertentiegelden dekkend kan worden gemaakt. Daarnaast moet je bekend zijn in het wereldje; teams en coureurs hebben een overvolle agenda. Gelukkig staat ons evenement in de ‘Kathedraal van de Motorsport’ internationaal bekend als hét podium voor grote merken en kampioenschappen om zich te presenteren aan een groot en toegankelijk publiek. Ook onze contacten in de lobby om een Formule 1 Grand Prix naar Assen te krijgen komen nu goed van pas.”

Renault Sport Formula One Team
Het Renault Sport Formula One Team is actief in het FIA Formula One World Championship met coureurs Nico Hülkenberg en Carlos Sainz. Het team bezet momenteel de vierde plek in de strijd om de constructeurstitel. Renault won in de Formule 1 tot nu toe twee keer de wereldtitel voor constructeurs, twee keer het rijderskampioenschap en was betrokken bij negen andere rijderstitels in het wereldkampioenschap Formule 1.

Carlos Sainz en Jack Aitken
De Spanjaard Carlos Sainz Jr. is de zoon van tweevoudig wereldkampioen rally en tweevoudig DAKAR-winnaar Carlos Sainz. Hij maakte zijn Formule 1-debuut in 2015 naast Max Verstappen en is bezig aan zijn eerste volledige seizoen voor het team van Renault. De Brits-Koreaanse GP2-coureur Jack Aitken werd begin dit seizoen aangekondigd als lid van het Renault Young Driver Program en testrijder voor het Formule 1-team van Renault.

 

 

Beide coureurs zijn bekend met het TT-circuit waar ze eerder een race reden in de Northern European Cup Formula Renault. Sainz won in 2011 op Assen tijdens de Superleague Formula Grand Prix en Aitken racete in 2013 op de GAMMA Racing Day, het jaar van de allereerste Formule 1-demonstratie op het TT-circuit verzorgd door David Coulthard.

GAMMA Racing Day
GAMMA’s gratis racedag staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten, Ford en Yamaha dealers en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.