Nog één keer flink knallen. Dat is wat de mannen van Rallysport Utrecht voor ogen hebben als ze deel gaan nemen aan de 46e editie van de Rallye du Condroz. Hiervoor reist het team af naar het Belgische plaatsje Huy. Daar liggen 20 klassementsproeven, verdeeld over twee wedstrijddagen, op de deelnemers te wachten.

Het team heeft niet dat seizoen beleeft dat hen voor ogen stond en daarom werd besloten om in België nog één keer alles uit de kast te halen. De beide Opel Adam rallyauto’s staan er al helemaal klaar voor. Na de Achterhoek Berkelland Rally werd de laatste hand aan de wagens gelegd. Zo werden er nieuwe remmen gemonteerd, de diverse vloeistofreservoirs afgevuld en zorgde BO Motoroil weer voor de juiste smering van de motor.

Dit weekend werden de klassementsproeven reeds verkend. De beide equipes togen daarop met de verkenauto en notitieblok naar Huy. “De proeven zijn mooi,” laat Martin weten. “Mooi, snel maar ook erg modderig en vooral glad. Daarnaast zijn niet alle wegen even goed geasfalteerd, wat betekent dat er flinke gaten in kunnen zitten. De weersomstandigheden die we dit weekend tijdens het verkennen hebben gehad, verwachten we volgende week ook en dat betekent veel regen. Het zal vooral op de zaterdag nat en glad worden.”

Aan deze wedstrijd zullen zo’n 140 equipes deel in diverse klassen gaan nemen. “We hebben geen idee tegen wie we in onze klasse gaan strijden,” laat Martin weten. “Dat maakt eigenlijk ook helemaal niet uit. We rijden onze eigen wedstrijd, puur voor het plezier. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we er vol voor gaan. We willen dit jaar nog één keer echt knallen! We zien gaandeweg de wedstrijd wel tegen wie we het moeten gaan opnemen. Belangrijkste is plezier maken, hard rijden en vooral de auto weer heelhuids naar huis brengen.”

In de Opel Adam met startnummer 108 op de ramen geplakt zullen Ernst Kranenburg en Wout de Klerk plaats gaan nemen. Martin Menzing en Peter van Teunenbroek hebben het startnummer 109 toegewezen gekregen. De wedstrijd gaat zaterdagmorgen rond 8:30u van start en rond 21:15u wordt de eerste wedstrijddag na 12 klassementsproeven afgesloten. Op zondagmorgen gaat de wedstrijd verder, waarbij de eerste deelnemer om 7:52u aan de eerste van de acht resterende klassementsproeven gaat beginnen. Om 16:15u zal dan de winnaar over het podium komen.

Foto’s: Edwin Hengelman