Tijdens de Zuiderzeerally, die op zaterdag 17 maart in de Noordoostpolder wordt verreden, zal Rallysport Utrecht naar nieuwe rallywapens presenteren. Na jaren met de twee welbekende Mitsubishi Lancers te hebben gereden, heeft het team gekozen om dit seizoen te gaan rijden met de Opel Adam.

 

 

Het seizoen 2017 bracht niet wat het team ervan verwacht had. Te vaak sloeg, ondanks de goede voorbereidingen, de pechduivel toe en moest de strijd voortijdig worden gestaakt. Voor het team het signaal om voor het seizoen 2018 andere keuzes te maken. Die keuze resulteerde in de beslissing om in 2018 deel te gaan nemen aan de Duitse ADAC Opel Rallye Cup. In Ierland werden twee Opel Adams, in 2016 gebouwd door Holzer Motorsport, gevonden en naar Nederland gehaald.

De ADAC Opel Rallye Cup telt zeven wedstrijden uit het Duits rallykampioenschap, inclusief de ADAC Rallye Deutschland. Deelname aan deze wedstrijd, meetellend voor het wereldkampioenschap rally, staat op de bucketlist van zowel Martin Menzing als Ernst Kranenburg. Beide mannen worden in de ADAC Opel Rallye Cup reeds gezien als oldies tussen alle jonge hotshots. Met deze deelname heeft Nederland echter voor het eerst in vijf jaar wel een Nederlandse afvaardiging in deze internationale cup van 20 teams.

De eerste wedstrijd hebben beide mannen aan zich voorbij moeten laten gaan. Zakelijke verplichtingen verhinderden dat zowel Martin Menzing als Ernst Kranenburg hun nieuwe bolides de sporen konden geven. Tijdens de tweede wedstrijd van deze ADAC Opel Rallye Cup, de AvD Sachsen Rallye, is het team van Rallysport Utrecht echter wel van de partij.

Het team is trots tijdens de Zuiderzeerally beide auto’s aan het publiek te kunnen tonen. Ernst Kranenburg zal, samen met de nieuwe navigator van het team, Wout de Klerk, de rol van 0-auto op zich nemen, terwijl Martin Menzing als X-auto de gasten van de organisatie, waaronder de wethouder van Emmeloord, over de klassementsproeven zal rijden. Daar waar de X-auto nog niet op volle snelheid over de proeven zal rijden, valt deze eer wel te beurt aan Ernst in de 0-auto. Het zijn voor beide auto’s de eerste kilometers op snelheid en kunnen Ernst en Martin de nodige ervaring op doen.

Tijdens de perspresentatie die de organisatie op donderdag 8 maart jl. hield, stond de Opel Adam al te pronken. Daarbij oogstte de nieuwe en frisse livery van het team de nodige lof.

Wedstrijdinformatie:

Servicelocatie Paardenmarkt, Emmeloord
Aantal klassementsproeven 12
Aantal wedstrijdkilometers 158 km
Start eerste klassementsproef 10:16u
Finish 23:06u