Op zondag 8 mei vindt op Moederdag de 2e wedstrijd van het NK Rallycross en de BelNed Cup plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Na de geslaagde eerste wedstrijd in april wordt op 8 mei de strijd voortgezet tijdens de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross. Met zo’n 80 deelnemers op de inschrijflijst beloofd het wederom een goed gevulde dag te worden waar je niet om de actie heen kunt.

Na zijn winst tijdens de vorige wedstrijd zal Davy van den Branden proberen om ook tijdens de tweede wedstrijd de winst mee naar huis te nemen in de Super1600 klasse. Peter Vingerhoets bood van den Branden grote tegenstand waardoor nog niets zeker is.

111

In de SuperTouringcars – klasse zal het er om spannen wie er met de winst naar huis gaat. Wellicht lukt het één van de dames, Claudia Smits of Mandy Kasse, om voor Peter van de Wege te eindigen. Met een tweede en derde plaats hebben de dames zich vorige wedstrijd al bewezen en is het afwachten hoe het tijdens de tweede wedstrijd zal gaan.

De snelle mannen zijn weer op de inschrijflijst te vinden in de SuperTouringcars + klasse. Steve Volders, Bert Bosmans en Kristof Bex laten elke keer weer zien aan elkaar gewaagd te zijn en dat zal op 8 mei niet anders zijn.

Johnny Verkuringen en Wil Teurlings zullen in de SuperCars klasse uit gaan maken wie zich de snelste coureur mag noemen op 8 mei. De verwachting is dat Teurlings hard zijn best zal doen na zijn problemen tijdens de finale tijdens de eerste wedstrijd.

Zal het Jordi van Weert in de RST Junior Cup weer lukken om alle heats en finale te winnen? Als het aan hem ligt wel, maar hij kan de nodige tegenstand verwachten van zijn bekende concurrenten. In deze klasse zien we ook weer een nieuwe naam, namelijk de Belgische Thibo Byloos.

1111

Sander Derikx wist Mark van Eyken tijdens de eerste wedstrijd voor te blijven in de FRC Sprinters and Superklasse maar het is de vraag of dit ook zal lukken tijdens de tweede wedstrijd. Louis de Haas gooide tijdens zijn eerste wedstrijd al hoge ogen met een zesde plaats en zal dit willen verbeteren.

In de FRC Sprintcars klasse zal Hans Vranckx zijn eerste plaats willen verdedigen tegenover Bart Lippens en Robert Verdijk.

De dames en heren van de  2CV cross zijn ook op Moederdag weer op het circuit te vinden. Spektakel gegarandeerd!

 

Online toegangsbewijzen kopen
U kunt uw toegangsbewijs al vooraf via internet kopen. Ga naar www.eurocircuit.nl/tickets en koop uw volwassene of kinderticket. Op deze manier hoeft u niet meer in de rij te staan en kunt u uw kaartje direct laten scannen en het circuit betreden.

De toegang voor kids tot 12 jaar is (onder begeleiding) 5 euro, voor volwassenen kost een bezoek aan het Eurocircuit 15 euro. Het circuit is op 8 mei geopend vanaf 08.00 uur. De wedstrijden beginnen om ± 11.30 uur.

Tijdschema

 

08.00 uur Circuit open
08.00 – 09.30 uur Administratieve controle en technische controle
11.30 uur Aanvang wedstrijd
17.30 uur Prijsuitreiking

 

Agenda 2016

08 mei 2e wedstrijd voor het NK Rallycross
12 juni 3e wedstrijd voor het NK Rallycross
10 juli 4e wedstrijd voor het NK Rallycross
14 augustus 5e ronde van Rallycross Challenge Europe
30 oktober RTL GP Dakar Pre-proloog

111