Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart wordt in en om Emmeloord de Zuiderzeerally georganiseerd. Een autosportevenement dat al meer dan 30 jaar wordt georganiseerd in de Noordoostpolder.

Vrijdagavond
De vrijdagavond bestaat uit twee proeven en de eerste proef start de rally in het oudste dorp van de Noordoostpolder: Marknesse. In samenwerking met een van onze sponsoren Hoevenberg is het gelukt om op het industrieterrein een mooie opener voor de rally te creeëren. De tweede klassementsproef zal van start gaan vlakbij Vollenhove.

Zaterdag
Op zaterdag staan er voor de Rally vijf verschillende klassementsproeven op het programma staan waarvan vier van de vijf proeven drie maal worden verreden. Er wordt gestart bij de Lindedijk, inmiddels een klassieker in dit evenement. Vanaf de Lindedijk gaan de deelnemers naar Oldemarkt. Deze proef is iets aangepast. Het is geen rondkoers meer en de finish is verplaatst. Na het afleggen van KP Oldemarkt gaan de deelnemers naar KP Basse. Deze proef gaf zoveel positieve reacties in 2018 dat de organisatie deze ongewijzigd heeft gelaten. Als afsluiter van de serie van proeven worden de deelnemers getest op hun alertheid bij KP Blankenham. Deze proef is de ‘dijkenproef’. Listige hobbels en bochten testen de deelnemers op en top. Na het afleggen van deze serie van vier proeven gaan de equipes naar het serviceterrein.

Paardenmarkt
Op de Paardenmarkt in het hartje van Emmeloord is het serviceterrein. Na het verrijden van een serie van klassenmentsproeven, of in rallytermen te spreken een boekel, gaan de rallyequipes naar het serviceterrein om daar hun wagens de benodigde servicebeurt te geven om weer van start te kunnen gaan aan de volgende boekel. Dit serviceterrein kunt u gratis betreden.

Nagelerweg
Traditioneel eindigt de Sijperda Zuiderzee Rally op de proef die gesitueerd is op en rondom de Nagelerweg in Emmeloord. Met de jump, het bochtige binnendeel en de mooie lange bochten in de Randweg een alom gewaardeerde proef en ook als toeschouwer fantastisch om te aanschouwen.

Entree
Voor het eerst geeft de SANOP geen Rally krant meer uit en worden er geen informatiepakketten meer verkocht. De proeven staan op onze website www.zuiderzeerally.nl en daar staat alle informatie die je nodig hebt om bij de proeven te komen. Eenmaal bij de proef aangekomen betaal je €5 per proef of je koopt een passe-partout voor €10 daarmee kun je elke proef bekijken. Je krijgt bij het betalen van de entree een overzichtskaart mee waar ook alle informatie op staat.

Social media
Volg ons op Social Media voor het laatste nieuws! Instagram, Facebook en Twitter.

Op onze website www.zuiderzeerally.nl zijn tijdens het evenement de tijden live te volgen van de deelnemers.