RACING TEAM NEDERLAND HEEFT VANDAAG DE KLEURSTELLING ONTHULD VAN DE DALLARA P217 WAARMEE HET IN JUNI AAN DE START VERSCHIJNT VAN DE 24 UUR VAN LE MANS.
Deze nieuwe, eenmalige kleurstelling is geïnspireerd door de Formule 1-auto’s van het Minardi F1-team, vroeger het favoriete team van Frits van Eerd, initiatiefnemer en tevens één van de coureurs van Racing Team Nederland. Gian Carlo Minardi, de oprichter van het Minardi F1-team, was speciaal voor de gelegenheid vanuit Italië naar Nederland gekomen. In zijn bijzijn werd de Le Mans-auto onthuld en maakte Racing Team Nederland bovendien bekend dat de komende 24 uur van Le Mans de laatste race met de Dallara zal zijn.

 

NIEUWE AUTO, NIEUW TEAM

Het eerste en enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championship kondigde vandaag aan dat het ook in 2019/20 aan de start zal verschijnen van het wereldkampioenschap, maar met een nieuwe auto en een nieuw technisch team.

Racing Team Nederland racet in het seizoen 2019/20 met een Oreca ingezet in samenwerking met TDS. Dit Franse team behaalde al talrijke overwinningen en titels in de endurance racerij en heeft veel ervaring met de Oreca. De coureurs van Racing Team Nederland blijven Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries.

FRITS VAN EERD

“We racen sinds ons debuut in 2017 met de Dallara, eerst in het EK en nu in het WK. De crew van Dayvtec, onder leiding van Davy Lemmens, heeft twee jaar lang dag en nacht gewerkt om de auto te verbeteren. Ik ben ze super dankbaar, want ze hebben maximaal gepresteerd, en in 14 races hebben we 14 keer de finish gehaald. De Oreca is echter onbetwist de dominante LMP2-auto gebleken. In 2019/20 verschijnen wij daarom met een Oreca aan de start van het wereldkampioenschap. Dat betekent dat we ook hebben moeten kiezen voor een nieuw technisch team dat ervaring met die auto heeft. Met TDS hebben we één van de beste Oreca-teams aan ons weten te verbinden. Eerst focussen we ons nu echter volledig op de komende 24 uur van Le Mans. We willen daar maximaal presteren en de samenwerking met Dallara en Dayvtec op een mooie manier afsluiten.”

 

GIEDO VAN DER GARDE

“Ik kijk om te beginnen enorm uit naar de komende 24 uur van Le Mans. Tijdens de afgelopen races in Shanghai, Sebring en Spa waren we vaak erg snel, en ik hoop dat zich dit op Le Mans vertaalt naar een mooi resultaat. Daarna beginnen we aan een nieuw avontuur; het FIA WEC is één van de belangrijkste kampioenschappen in de autosport en wij hebben in ons eerste jaar heel veel progressie geboekt. Ik verheug me dan ook al op 2019/20!”

 

NYCK DE VRIES

“Dit wordt mijn eerste 24 uur van Le Mans, dus ik ben erg benieuwd! Ik vind het heerlijk dat ik mijn Formule 2-programma kan combineren met de races van Racing Team Nederland, en Le Mans zal zeker een hoogtepunt zijn. Dat we in 2019/20 doorgaan is natuurlijk ook fantastisch, want als team zijn we het afgelopen jaar alleen maar sterker geworden.”

 

GIAN CARLO MINARDI

“Ik heb een bijzondere vriendschap met Frits van Eerd en ben vereerd dat het Minardi-team hem altijd zo geïnspireerd heeft. Ik vind het fantastisch dat de kleuren van mijn F1-auto’s nu terug te zien zijn op de auto van Racing Team Nederland. Frits en ik zullen samen blijven kijken hoe we de band met Minardi verder kunnen versterken, en ik zal hem desgevraagd met plezier blijven adviseren – als een soort “peetvader” van zijn autosportpassie – op het gebied van het raceteam, talenten en mogelijk nieuwe projecten.”

De 24 uur van Le Mans wordt dit jaar verreden op 15-16 juni en is de laatste race van 2018/19 FIA World Endurance Championship. Racing Team Nederland staat in het WK-klassement op de 5e plaats in de LMP2-klasse.

Het 2019/20 FIA World Endurance Championship begint 1 september a.s. met de 4 Hours of Silverstone in Engeland en eindigt met de 24 uur van Le Mans in juni 2020. In totaal telt het wereldkampioenschap 8 wedstrijden, met behalve Silverstone en Le Mans ook races in Japan (6 Hours of Fuji), China (4 Hours of Shanghai), Bahrein (8 Hours of Bahrain), Brazilië (6 Hours of Sao Paolo), Amerika (1000 Miles of Sebring) en België (6 Hours of Spa-Francorchamps).

 

 

 

JUNIOR TEAM

Tijdens de presentatie van de 2019 Le Mans-auto maakte Racing Team Nederland ook bekend dat het in 2020 een Junior Team zal lanceren. Hiervoor zal in de tweede helft van 2019 een aantal jonge kartcoureurs gescout worden voor het Nederlands kampioenschap karting.

Frits van Eerd: “Karting is de bakermat van nieuw racetalent, zoals Giedo en Nyck hebben bewezen. Zij waren allebei ooit wereldkampioen karting. Als Racing Team Nederland dragen we graag bij aan de toekomst van Nederlands talent en daarvoor is de nationale kartsport de beste plek.”

Eind dit jaar ontvouwt Racing Team Nederland de plannen van het Junior Team in detail.