Racing Team Nederland is als vijfde geëindigd in de 1000 Miles of Sebring, de zesde race om het FIA World Endurance Championship 2018/19. Het enige Nederlandse team in het wereldkampioenschap evenaarde daarmee zijn beste klassering tot nu toe, de vijfde plaatsen in de 6 Hours of Silverstone en in de 6 Hours of Shanghai. Racing Team Nederland staat in het WK-klassement nu op de 6e plaats in de zogeheten LMP2-klasse.


Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries moesten de race vanaf de laatste (33e) startplaats beginnen, omdat tijdens de kwalificatie de ‘speed limiter’, die ervoor moet zorgen dat de maximum toegestane snelheid in de pitstraat niet wordt overschreden, door een technisch probleem niet nauwkeurig functioneerde. Daardoor werden de rondetijden geannuleerd en het team teruggezet naar de laatste startplaats.

Na de start stormde Nyck binnen drie fantastische ronden alle auto’s in de GT-klasse voorbij. Daarmee lag de Dallara-Gibson P217 alweer op de 7e plaats achter de andere LMP2-auto’s. Na één uur racen was Nyck opgerukt naar de tweede plaats in het LMP2-klassement. In zijn opmars wist hij bovendien de snelste ronde van alle LMP2-deelnemers te rijden. Gedurende de eerste helft van de acht uur durende race handhaafden Frits, Giedo en Nyck zich in de top drie.

Tijdens de tweede stint van Nyck kreeg Racing Team Nederland van de raceorganisatie de opdracht om de kabel van de FIA telemetrie, die aan boord van de auto kapot was gegaan, te vervangen. Deze verplichte reparatie kostte vijf ronden. Teruggevallen naar de zesde plaats hervatten Frits, Giedo en Nyck de race en eindigden als vijfde, omdat tijdens de regenbuien in de eindfase de Oreca van TDS Racing van de baan raakte. De 1000 Miles of Sebring leverde Racing Team Nederland zijn 13e finish op in 13 races.

Het vorig jaar in juni begonnen Super Season 2018/19 van het FIA World Endurance Championship telt nog twee races: de 6 Hours of Spa-Francorchamps (op 4 mei) en de 24 Uur van Le Mans (juni).