Jan Lammers en Bernhard van Oranje samen aan de start
Iets meer dan een halve eeuw nadat het roemruchte Racing Team Holland furore maakte tijdens de 24 Uur van Le Mans, verschijnt de fameuze formatie weer aan de start op het legendarische circuit in Frankrijk.

RTH Ligier JS P3 1
Voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers en Bernhard van Oranje racen op zaterdag 18 juni a.s. samen in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans, de oudste en grootste autorace ter wereld. Hun onder de vlag van Racing Team Holland ingeschreven racewagen is een 420 pk sterke Ligier JS P3, een zogeheten LMP3 Le Mans prototype.
Jan Lammers won de 24 uur van Le Mans in 1988, Bernhard van Oranje maakt zijn debuut op het wereldberoemde circuit van Le Mans vanuit de GT4-klasse waarin hij in 2014 Europees kampioen werd.
Jan en Bernhard onthullen hun Le Mans-auto tijdens de Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen op 4/5 juni op Circuit Park Zandvoort.

racing-for-holland-jumbo-550
Bernhard van Oranje
“Rijden op het circuit van Le Mans staat hoog op mijn bucket list, dus dit is voor mij een droom die uitkomt. Ik vind het fantastisch dat ik met een waanzinnige auto in actie kom tijdens één van ‘s werelds meest prestigieuze race-evenementen. De sfeer op Le Mans is altijd uniek en natuurlijk is het ook super om dit samen met Jan te kunnen doen. Hij is een voormalig winnaar op Le Mans dus betere begeleiding voor mijn debuut op het circuit kan ik me niet wensen!
Jan Lammers
“Hartstikke leuk om weer actief te zijn op Le Mans. Weliswaar doen we dit jaar een sprintrace, maar wel op het grote circuit. Per 1 januari a.s. ben ik volgens de Le Mans-criteria een zogeheten Bronzen-rijder en dat opent perspectieven voor meer races in de toekomst. De belangstelling voor Pro-Am races neemt namelijk enorm toe dus wellicht wordt dit een herstart van mijn carrière. Ik vind het geweldig om het racen met Bernhard weer op te pakken en onder de vlag van ‘Racing Team Holland’ naar Le Mans gaan is natuurlijk hoe dan ook een geweldig leuke aanvulling op mijn cv.”