Gezien de vele aanmeldingen zullen de komende ACNN autoraces op het TT Circuit Assen bijzonder interessant worden. Op zondag 1 mei staat een enorm deelnemersveld gereed om de tweede ACNN race van dit seizoen te verrijden. Niet alleen de ACNN Cupklassen zijn dan interessant, ook de gastklasse, ADPCR, een klasse met louter snelle Porsches kan op veel aandacht rekenen. Bijzonder is het racedebuut van de City Bug Cup, die samen met de PTC Cup rijdt, een klasse die daardoor ongeveer dertig toerwagens aan de start brengt. Er is voor het publiek gratis toegang.

Zondag 1 mei zal duidelijk worden of de winnaars van de eerste races zich opnieuw kunnen bewijzen. Gezien de eerste race, begin april, zal het in de PTC Cup een felle strijd worden tussen de kampioen van 2015, Ruben Lohuis uit Nijverdal, en Robin van Leliveld uit Hoek van Holland. Tijdens de eerste ontmoeting gaf het tweetal elkaar geen duimbreed toe en wisten ze elk een race te winnen. De PTC Cup mag zich overigens opmaken voor een behoorlijk deelnemersveld. Dat komt omdat ook de auto’s van de zogenoemde City Bug Cup meerijden bij de PTC klasse. Dat zijn vijftien extra auto’s. De City Bug wagens zijn identiek aan die van de PTC Cup en zij maken op het TT Circuit hun debuut in een officiële wedstrijd. De coureurs in de City Bug strijden om de Nederlandse titel. Een aantal van de City Bug coureurs zal ook later in het seizoen blijven strijden in de PTC Cup bij ACNN.

PTC Cup Foto Serge Duursma

Na het vertrek van de kampioenen Bijzitter/Oosten (Haulerwijk/Beetsterzwaag) naar de DTC Cup, ligt de strijd om de titel in de Zilhouette Cup helemaal open. De eerste race liet twee verschillende winnaars zien, Bernard Blaak (Erm) en het duo Sijtsma/ Schoonhoven (Groningen/Amersfoort). Haulerwijker Jan Viersen kwam het dichts bij de twee winnaars in de buurt. Afgewacht moet worden of hij in staat is de overwinning te grijpen. Vast staat wel dat de Zilhouette Cup door de komst van enkele nieuwe coureurs een behoorlijke positieve impuls heeft gekregen.

De Zilhouette Cup rijdt samen met de Ooperon Cup en in die klasse stak Assenaar Mathieu Krüger er in de eerste wedstrijd met kop en schouders bovenuit. De Assenaar weet als geen ander het thuiscircuit tot zijn domein te maken en verwacht wordt dat hij ook op zondag 1 mei de lakens zal uitdelen. Gemakkelijk zal het niet zijn, want Krüger moet rekening houden met een steeds sterker wordende concurrentie. Zeker is dat de Ooperon Cup met meer dan 25 toerwagens een aantrekkelijke klasse is voor het publiek, temeer omdat er veel onderlinge strijd te verwachten is met veel inhaalmanoeuvres.

OoperonZilhouette Cup Foto Serge Duursma

Ook de DTC Cup, de toerwagen klasse met auto’s die niet passen in de PTC en Ooperon Cup, strijdt mee in de categorie met de Zilhouettes en de Ooperon Cup.

De Open Sport Series completeert het ACNN aanbod. Het gaat hierbij om de meest snelle wagens uit de competitie van ACNN. Wagens die in deze klasse van start gaan zijn de in Nederland geproduceerde Avengers, de bekende Westfields, Super Sevens en andere monoposto’s. Snelheden op het TT Circuit Assen van tegen de 200 kilometer per uur, zijn geen uitzondering.

Als gastklasse komt de ADPCR in actie. Snelle Porsches zullen bezit nemen van het Asser asfalt en de coureurs strijden in diverse klassen om punten die meetellen voor het Porsche Club Racing kampioenschap. Er racen vier categorieën, de RS1 en RS2 klasse, GT Cup en de Porsche 944 Cup.

De ACNN-trainingen beginnen zondag 1 mei om 9.00 uur, de eerste wedstrijd staat voor 11.05 uur gepland. Bezoekers hebben gratis toegang, ook tot de paddock, waar zelfs geparkeerd kan worden. Bezoekers ontvangen tevens het gratis ACNN Cup Magazine. Foto’s Serge Duursma. Meer info: www.acnn.nl 

Open Sport Klasse Foto Serge Duursma