Afgelopen weekend werd rondom het Duitse Lübecke de 49e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg verreden. Aan de start stonden 54 equipes, uitkomend in diverse klassen. Ernst Kranenburg en Wout de Klerk wisten hun Opel Adam naar een keurige derde plaats in de Divisie8 te rijden. Ook Martin Menzing en gelegenheidsnavigator Alex van Dijk wisten zich binnen de top-10 te klasseren.

Al na de eerste klassementsproef stonden Ernst en Wout op de derde plaats in het klassement. Die plek wisten ze 14 klassementsproeven te behouden. “Zij hebben echt een hele sterke wedstrijd gereden,” zegt Martin na de wedstrijd. “Er stonden een twaalftal deelnemers in deze klasse aan de start. De kaarten voor de drie podiumplaatsen waren vanaf het begin reeds geschud.”

Voor de equipe Martin en Alex verliep deze wedstrijd ook zeer positief. “We zijn uiteindelijk als achtste geklasseerd,” vertelt een tevreden Martin. “We hebben ons steeds in de top-10 kunnen handhaven en zijn nog van een negende naar een achtste plaats opgeklommen.” Deze wedstrijd reed Martin voor het eerst met Alex van Dijk, die Martin’s vaste navigator verving. “Natuurlijk moet je dan even wennen aan elkaar. De note’s komen wat later of eerder dan je gewend bent, dat kost toch wat tijd. Naarmate de wedstrijd vorderde raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld en hebben we samen een puike prestatie neergezet.”

Op de vrijdagavond ging de wedstrijd van start. Op de deelnemers lagen 14 klassementsproeven te wachten. Ernst ging gelijk vol in de aanval terwijl Martin wat meer behouden van start ging. “Na de crash in België hebben we de auto weer perfect op weten te bouwen. Ikzelf reed echter nog met enige marge. Desondanks wisten we de top-10 in te rijden. Op de zaterdag ben ik er echter weer goed voor gaan zitten en heb weer voluit gereden. Dat resulteerde uiteindelijk in onze achtste plek.”

Het team kijkt daarmee erg tevreden terug op deze wedstrijd. “Het verbaast me dat niet meer Nederlanders hier komen rijden,” zegt Martin. “De proeven zijn echt heel mooi. Hier komt het echt op het rijden aan, geen lange rechte stukken maar mooie glooiende proeven waar de bochten elkaar snel opvolgen.

De volgende wedstrijd voor het team van Rallysport Utrecht is de Belgische Rallye de la Semois bij Bièvre. Deze wordt op zondag 1 september verreden.