Het vijfde evenement van de Plusprint.be Westfieldcup 2017, mogelijk gemaakt door easyWash, op het Circuit van Zandvoort is, na de zege in Assen, óók een overwinning geworden voor Ronald Lenters. Het volledige podium, mogelijk gemaakt door ANAC Carwash, is voor MB Motorsport met Lex Peters op plek twee en Willem Vriend op de derde stek.

Voormalig kampioen Dennis de Groot toonde bij de tijdtraining aan dat hij niets van zijn snelheid verloren had door de Pole Position te pakken. Lex Peters klokte de tweede tijd vóór Ronald Lenters met kampioenschapsleider Willem Vriend pas op plek vier.

De kopstart in de eerste race was voor De Groot, maar de immer strijdende kopgroep bestond uit De Groot, Lenters, Peters, Vriend en Jan Frensch. Lenters won voor Vriend, Peters, Frensch en De Groot, maar het verschil tussen de winnaar en de man op plek vijf was slechts 3 seconden.

In de tweede race pakte Lenters meteen de kop, maar wederom was de rest van de groep dichtbij. Peters volgde Lenters en deed diverse pogingen om langs de leider te komen. Motorpech beëindigde de race en het evenement voor De Groot. Rainer von Klier nam de plek in de kopgroep over. Lenters won ook deze race, voor Peters, Vriend en Von Klier. De top vier finishte binnen 1.7 seconden.

Bij de derde race was Lenters als eerste weg, met Peters, Vriend en Von Klier in zijn kielzog. Elke ronde zette Peters Lenters onder druk, maar Lenters weerstond alle aanvallen. Vriend en Von Klier hadden hun privéduel, op korte achterstand van Lenters en Peters. Een straf voor Vriend leidde tot een uitslag met Lenters als winnaar nipt voor Peters en even nipt voor Von Klier, op 0.6 seconden!

Met drie raceoverwinningen greep Lenters de evenementwinst met 121 punten, voor Peters met 106. Vriend greep de derde plek op het podium. Vriend behoudt de leiding in het kampioenschap, maar Lenters naderde tot op vier punten.

De volgende race in de Plusprint.be Westfield Cup is op 23 september op Circuit Zandvoort.