Het eerste evenement van de Plusprint.be Westfieldcup 2017, mogelijk gemaakt door ANAC Carwash, op het Circuit Zandvoort is een prooi geworden voor regerend kampioen Willem Vriend. Het volledige podium, mogelijk gemaakt door Sandifort id, was voor MB Motorsport met Lex Peters op plek twee en Ronald Lenters op de derde trede.

 

 

De vijf debutanten in de cup konden in de vrije training in het ritme komen en ook voor de meer ervaren coureurs was er de gelegenheid om de winterroest weg te rijden en te wennen aan het nieuwe asfalt. Willem Vriend was de snelste.

Ook in de tijdtraining toonde Willem Vriend zijn klasse door met een voorsprong van één seconde de pole position te pakken voor Ronald Lenters en Hayley Lazell.

Vriend pakte de kopstart in race één om vervolgens onbedreigd naar de zege te rijden. Achter hem vochten Lenters, Peters en Lazell de gehele race; om in die volgorde aan de finish te komen, maar elke ronde variëerde de volgorde. Een straf klasseerde Lazell echter op plek vijf, achter Jan Frensch.

 

 

In de tweede race maakte Vriend bij de start een zeldzaam foutje: “Ik schakelde 1,2,5,” zei Vriend schuldbewust. Het gevolg was een prachtige strijd om de overwinning met Peters, Lenters en lange tijd Lazell. Zij kon het tempo echter niet bijbenen en finishde als vierde. Lenters had tot op de streep plek twee in handen, maar in een ultieme poging drukte Peters de neus van zijn auto 0,004 seconde eerder over de finish.

Pole Position, twee overwinningen en twee snelste ronden. Op regerend Willem Vriend geen maat. Lex Peters en Ronald Lenters pakten beiden 69 punten, maar Peters had in race twee de beste rondetijd van de twee.

De volgende race in de Plusprint.be Westfield Cup is op 28 en 29 april in het Franse Dijon.

Auteur : Ivan Kok. Foto’s: Thomas Bakker