Komende zaterdag 14 april staat VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigatrice Ilse van de Sande, aan de start van de Visual Art Rally in Barneveld en omgeving. Doel van deze wedstrijd is om meer ervaring met de Evo X op te doen en lekker in het ritme te blijven wat in de vorige rally, de Zuiderzee Rally, leidde tot zeer tevreden gezichten na de getoonde snelheid én het vertrouwen van Roel en Ilse in elkaar.

 

 

De Visual Art Rally, voorheen bekend als de Rally van Putten, is reeds enkele jaren onderdeel van het Nederlandse rallyseizoen. Helaas heeft het de organisatie niet altijd meegezeten qua vergunningen van gemeentes waardoor er bijvoorbeeld in 2016 helemaal geen rally plaats kon vinden. Sinds vorig jaar is de rally weer terug op de kalender, toen nog onder de naam Centraal Nederland Rally. Voor dit jaar en de komende jaren is er een hoofdsponsor voor het evenement gevonden die dus ook zijn naam aan de rally heeft verbonden.

Verdeeld over de dag staan er 3 wedstrijden op het programma: De rally, de shortrally en de Historics-rally. In de rally, waar VDZ Racing aan deelneemt, staan 3 klassementsproeven welke elk 3 keer verreden worden met 2 services tussendoor. Het totale deelnemersveld van de 3 evenementen omvat ± 75 equipes. De eerste auto zal rond 12.11 vertrekken vanaf het serviceterrein, gelegen aan de Industrieterrein Harselaar, Harselaarseweg 59 te Barneveld. De finish van de rally staat gepland vanaf 19.22.

De Mitsubishi Evo X is na de Zuiderzee Rally weer helemaal nagekeken door de mannen van het serviceteam en niets zou een mooi resultaat in de weg moeten staan. VDZ Racing zal aan de start staan met startnummer 9!

Roel & Ilse: “Wat hebben we weer enorm zin in dit weekend met weer een mooie wedstrijd. We zijn benieuwd wat we kunnen verwachten, aangezien we deze wedstrijd in 2015 voor het laatst hebben gereden. Hopelijk hebben we net zo’n lekker weer als afgelopen weekend. We hebben daar een aantal keer gereden waarbij het regende en dan is het onverhard echt slecht, tot vast staan of er doorheen ploegen aan toe. Met de EVO gaat het onverhard weer een andere ervaring zijn dus we zijn benieuwd hoe dat gaat zijn. Voor de ervaring zou echter wat regen op het onverhard wel lekker zijn om ook hier aan te kunnen wennen. Maar dat we zin hebben om met de EVO op het onverhard los te gaan, staat helemaal vast! Uiteraard houden we rekening met andere proeven en ongetwijfeld gewijzigde proeven dus de uitdaging zal er niet minder op zijn. We gaan er een mooie wedstrijd van maken waarin we lekker ons eigen tempo gaan rijden en als het meteen vanaf het begin zo loopt als het bij de Zuiderzee Rally eindigde, zijn we erg benieuwd hoe we er aan het einde van de wedstrijd voor staan!”