Twee weken geleden werd reeds aangekondigd dat het team van Bas Koeten Racing twee nieuwe Audi RS 3 LMS TCR auto’s zal inzetten in het TCR Benelux kampioenschap. De naam van de vierde coureur is inmiddels gekend en betreft Paul Sieljes. Sieljes (23) zal dit jaar plaatsnemen naast KNAF Talent First Willem Meyer.

 

 

De 23-jarige coureur was van 2000 tot en met 2011 actief in karting waarna hij de overstap maakte naar de éénzitterij. In 2012 reed Sieljes in het NK Formule Ford en bereikte dat seizoen een tweede plaats in het prestigieuze Formula Ford Festival. Het seizoen erna nam Sieljes deel aan het Noord Europees Formula Ford kampioenschap en deed een losse wedstrijd in de Formule Renault 1.6 om daar in 2014 een volledig seizoen in te rijden. 2015 en 2016 stonden met name in het teken van de Superlights Challenge met een Praga, maar Sieljes deed daarbij ook enkele one-offs in het BRDC F4, British Formula 3 en de Walter Hayes Trophy.

 

 

Bas Koeten: “We zijn trots op onze Hollandse rijdersbezettingen in de twee Audi’s in TCR Benelux. Beide auto’s hebben nu een KNAF Talent First coureur in de personen van Mika Morien en Willem Meyer. Zij worden beide bijgestaan door een jonge coureur met enkele jaren race-ervaring, namelijk respectievelijk Stan van Oord en Paul Sieljes. In de aanloop naar het seizoen dat op 22 april op Spa-Francorchamps van start gaat, zullen we met deze jonge talenten nog gaan testen in de nieuwe auto’s, maar we zijn er zeker van dat beide tweetallen dit jaar in staat zullen zijn voor het podium te knokken. De competitie liegt er niet om: Tom Coronel, toerwagencoureur bij uitstek, staat dit seizoen ook aan de start, dus de lat ligt hoog. Samen met deze vier talenten gaan we graag de strijd aan!”