Panasonic Jaguar Racing bereidt zich voor op het Europese deel van het FIA Formula E-kampioenschap. Het team is het nieuwste in het Formula E-kampioenschap en gaat naar de race in Monaco, op 13 mei met de eerste zestien punten op zak. Die verdiende het team, mede dankzij belangrijk testwerk van de Nederlander Ho-Pin Tung, in de succesvolle Mexico-City ePrix.

Het Britse team is onderweg naar het prinsdom dat al sinds 1929 het toneel is van de meest opwindende races ter wereld. Panasonic Jaguar Racing popelt om in de betoverende straten van Monaco – die het uiterste vragen van de vaardigheid van de coureurs – de strijd aan te gaan.

 

 

Het circuit dat voor de ePrix wordt gebruikt, is een tot 1,76 kilometer ingekorte variant van het Grand Prix-circuit. Het telt twaalf bochten en maakt gebruik van hetzelfde pitcomplex en start-finishtraject. Het circuit leidt de Formula E-auto’s niet omhoog naar het plein voor het beroemde Casino, maar draait bij Sainte Devote scherp naar rechts, richting de tunnel. Vlak voor de tunnel komen de coureurs via een haarspeldbocht weer terug op het overbekende traject langs de haven.

Panasonic Jaguar Racing debuteerde dit seizoen in het FIA Formula E-kampioenschap. Dat begon afgelopen oktober in Hong Kong en al in de vierde ePrix, die in Mexico-City op 1 april 2017 scoorde het team zijn eerste punten. De coureurs Mitch Evans en Adam Carroll legden beslag op de vierde en achtste plaats, waarmee ze 16 punten op het conto van Panasonic Jaguar Racing bijschreven. De Nederlandse coureur Ho-Pin Tung vervult in het team de rol van reservecoureur. Hij is tevens Ambassadeur van Jaguar Nederland.

 

 

Concept voor elektrische SUV van Jaguar
De Jaguar I-PACE Concept maakt zijn ePrix-debuut op de Panasonic Jaguar Racing-stand in het Allianz eVillage in Monaco. De sportieve SUV is een conceptmodel van Jaguars eerste elektrisch aangedreven auto die het merk tegen het einde van 2017 introduceert. In de tweede helft van 2018 verschijnt de elektrische SUV van Jaguar – nu al het snelst groeiende automerk in Europa – op de markt.