CIRCUIT ZOLDER. Steve Vanbellingen heeft samen met teamgenoot Wiebe Wijtzes een vervolg gebreid aan de sterke prestatie tijdens de 24 Uur van Zolder. Zeven weken na het absolute hoogtepunt van het seizoen bleef het Belcar Endurance Championship voor zijn finale trouw aan Circuit Zolder, dat een prachtig en zonoverladen weekend kende in Amerikaanse stijl. De doortocht van het Europese NASCAR-kampioenschap bracht heel wat volk op de been, die getuige waren van een nieuwe overwinning van de Comparex-rijder en zijn Nederlandse teamgenoot in de Belcar 4-categorie. Vanbellingen en Wijtzes zijn ook de kampioenen in hun klasse.

Het was al de vierde keer dit seizoen dat het Belcar-kampioenschap zijn tenten had opgeslagen op het Limburgse circuit, maar toch was Leuvenaar Steve Vanbellingen nog niet helemaal tevreden over de afstelling van zijn BMW M3 GTR die wordt klaargestoomd door Comparex Racing by EMG Motorsport. “Maar dat ben ik na dit weekend wel, want we hebben enkele details aangepast die ons opnieuw enkele stappen voorwaarts hebben laten zetten”, klonk het bij de BMW-rijder na afloop van de race over 125 minuten.

Het bewijs kwam er in de kwalificatiesessie, waarin de BMW M3 met overtuiging de snelste toerismewagen was. Wiebe Wijtzes mocht zijn groen-rode bolide op de negende startplaats parkeren, net achter de snelle prototypes en de indrukwekkende GT-wagens. “Wiebe kon zelfs even een Porsche onder druk zetten, maar daarna heeft hij bewust het tempo wat laten zakken. Voor mij was de taak om de wedstrijd uit te rijden, want we hadden op dat ogenblik al voldoende voorsprong op onze belangrijkste concurrenten”, doet Vanbellingen het verhaal van de race.

14611134_10209576962194208_8200177293723918196_n

Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes waren dus een klasse te  sterk in de Belcar 4-klasse, waar ze bovendien ook de titel mogen vieren. De zevende plaats algemeen in de laatste race van het seizoen was een kers op de taart. “Na de pech in het begin van het seizoen doet het veel deugd om het seizoen op zo’n positieve manier af te sluiten. Vooral voor EMG Motorsport en mijn sponsors is dit een prachtige dag. Sinds de wedstrijd in Francorchamps was de betrouwbaarheid telkens op de afspraak, hoed af dus voor het team, dat bovendien nog derde wordt in het eindklassement met de tweede BMW, die er dit weekend niet kon bij zijn.”

De volgende afspraken op de kalender van Steve Vanbellingen zijn de TCR-weekends in Assen en Mettet, al zijn die nog onder voorbehoud. Wel zeker is de deelname aan de Condroz Rally, de afsluiter van het Belgisch kampioenschap, tijdens het eerste weekend van november.

Kalender 2016

9-10 april 2016 – Belcar Circuit Zolder
21-22 mei – TCR Benelux Spa-Francorchamps
11-12 juni 2016 – Belcar Spa-Francorchamps
2-3 juli 2016 – Belcar Ciruit Zolder
16-17 juli – TCR Benelux Zandvoort
20-23 juli – 1000 Kilometer van Palanga
20-21 augustus 2016 – 24 Hours of Zolder /TCR Benelux
24-25 september – TCR Benelux Colmarberg
8-9 oktober 2016 – Belcar Circuit Zolder
22-23 oktober – TCR Benelux Assen
29-30 oktober – TCR Benelux Mettet
6-8 november – BRC Condroz Rally

Partners Comparex Racing by EMG Motorsport:

Comparex, GRL, EBB, Lunatec, Syus Capital en Head office