Het tweede evenement van de 2021 Driving Fun Westfield Cup, verreden op cm.com Circuit Zandvoort, is gewonnen door Jonas Wintermans (MDM Motorsport) voor Jan Frensch (RAEK Racing) op plek twee en Lex Peters (MDM) op de derde podiumpositie in een evenement dat mogelijk gemaakt werd door John Pronk Transport met Additive Industries als podiumsponsor.

 

 

Tweeëntwintig Westfields stonden aan de start van een tijdtraining onder een stralende zon met een licht zeebriesje. Ronald Lenters, afwezig tijdens het eerste evenement, toonde zich na vijftien minuten de snelste, voor Jan Frensch en Frank Hoekstra, wiens Westfield na versnellingsbakproblemen weer hersteld is.

 

 

Jonas Wintermans maakte vanaf plek vijf een goede start en kon meteen aanhaken bij het leidende duo Ronald Lenters en Jan Frensch. Lenters kon snel een gat slaan dat Wintermans, eenmaal langs Frensch, langzaam dichtreed. Achter Frensch duelleerden Lex Peters, Willem Vriend, Frank Hoekstra en Allard Trumpi om plek vier. Wintermans kwam een aantal ronden tekort om Lenters van de overwinning af te houden. Frensch pakte de derde plek.

 

 

De tweede race had één rode draad: het constante duel tussen Lenters en Wintermans. Vrijwel elke ronde reed de ander aan de leiding. Door het gevecht konden de twee niet wegrijden en meldden ook Peters en Frensch zich aan de kop. Lenters won, zes tiende seconde voor Wintermans, Frensch en Peters, maar viel door een tijdstraf terug naar plek 14.

 

 

Race drie is lange tijd het domein van het duel tussen Peters en Frensch om de leiding. Halverwege haakte Wintermans aan en vond ook Lenters, gestart van plek 14, de aansluiting. Lenters won, voor Wintermans en Peters, maar de top drie finishte binnen een seconde.

 

 

Wintermans wint het evenement voor Lenters, met Frensch als derde en Peters op vier. In het kampioenschap tellen inmiddels de schrapresultaten mee. Daar leidt Wintermans voor Vriend en Lenters. Voor het volgende evenement neemt de Driving Fun Westfield Cup even afscheid van de DNRT en voegt zich bij Kronos op Spa-Francorchamps op 9 en 10 juli.

Auteur : Ivan Kok.
Foto’s: Margo van Toor.