TeamNL-talent Kas Haverkort heeft op Motorland Aragon met een zege in de afsluitende wedstrijd van het weekend alweer zijn achtste overwinning van het seizoen geboekt in het Spaans Formule 4 kampioenschap. In de andere twee races was de 16-jarige MP Motorsport-rijder met een tweede en derde positie ook al op het podium geëindigd. Haverkort toonde op overtuigende wijze zijn snelheid door in alle drie de races de snelste raceronde op zijn naam te zetten en een poleposition voor zich op te eisen. “De snelheid en die derde race waren zondermeer goed. Met een betere eerste kwalificatie had er in de eerste twee races nog wel wat meer ingezeten”, aldus een toch tevreden Haverkort. De eveneens voor MP Motorsport uitkomende 15-jarige Thomas ten Brinke scoorde in race twee met een tweede plaats ook een uitstekend podium, nadat hij in de eerste wedstrijd na een fraaie inhaalrace beslag had gelegd op plek vier.

Na een pauze van bijna een maand hervatte het door TeamNL-talent Kas Haverkort geleide Spaans Formule 4 kampioenschap de titelstrijd met ronde vijf op Motorland Aragon. Nadat de 16-jarige inwoner van Heemserveen de vrije trainingen had gedomineerd, moest de MP Motorsport-piloot in de eerste kwalificatie genoegen nemen met een vierde positie. Na een mislukte inhaalpoging bij de start, wist Haverkort met een mooie inhaalactie in de derde ronde de derde plaats te veroveren. Een paar ronden later was de nummer twee het volgende slachtoffer van de snellere Nederlander, die vervolgens in rap tempo het gat naar de weggelopen leider begon te dichten. Haverkort noteerde daarbij de snelste raceronde, deed in de laatste ronde nog een schijnaanval, maar de afstand was net te groot om een uitremactie succesvol af te ronden waardoor Haverkort op minimale afstand van de winnaar beslag legde op de tweede positie.

In de tweede race had Haverkort vanaf de derde plek met een goede start en een fraaie actie buitenom in de eerste bocht meteen de tweede positie te pakken. De TeamNL-rijder zette de aanval in op de leider, maar die blokte zo hard dat het tweetal snelheid verloor en de rijders op de plekken drie en vier konden aansluiten. Bij een poging om de leiding te nemen profiteerden de rijders achter hem en lag Haverkort opeens vierde. Met een gewaagde actie heroverde de MP Motorsport-piloot de derde plaats, zette de snelste raceronde op de klokken en sloot meteen weer aan bij de nummer twee. In de laatste ronde deed Haverkort nog een poging de tweede positie te heroveren, om uiteindelijk toch als derde de finish te passeren.

In de kwalificatie voor de derde wedstrijd had Haverkort op overtuigende wijze de poleposition voor zich opgeëist. Bij de start was het TeamNL-talent uitstekend weg en pakte de leiding. Een safetycar-situatie kon daar geen verandering in brengen want ook bij de herstart pakte Haverkort meteen een paar meter om vervolgens alleen maar verder bij de nummer twee weg te rijden. In de negende ronde was de voorsprong van Haverkort opgelopen tot ruim twee seconden, toen de wedstrijdleiding vanwege een crash de wedstrijd met code rood beëindigde. Daarmee was de achtste overwinning van dit seizoen voor Haverkort een feit. Het jonge Nederlandse talent blijft daarmee ook de leider in de tussenstand van het kampioenschap.

“Alles bij elkaar was het een goed weekend. De snelheid was steeds goed, en dat bleek ook wel uit die snelste rondetijden en in race drie toen ik van poleposition kon beginnen. In de eerste kwalificatie die bepalend was voor de startopstellingen van race één en twee zat ik steeds op de verkeerde plek op de baan en was er veel verkeer. Daardoor kwam ik in de eerste twee races in allerlei gevechten terecht. Op zich wel leuk en veel actie, maar als ik verder voorin had kunnen starten, had er gezien de snelheid wel meer ingezeten”, aldus een toch tevreden op zijn races terugkijkende Haverkort.

Voor de eveneens voor MP Motorsport uitkomende 15-jarige Thomas ten Brinke was Motorland pas zijn derde raceweekend in de Spaanse F4 . Na een iets mindere kwalificatie moest Ten Brinke in de eerste race vanaf plek negen beginnen. Met een aantal mooie inhaalacties wist de MP Motorsport-piloot op te rukken naar de vierde plaats, om in de versnellingsbak van de nummer drie de finish te passeren. In de tweede race herhaalde Ten Brinke dit kunststukje door daarin vanaf plek zes opnieuw aan een inhaalrace te beginnen. Dit keer zag het jonge talent zijn acties beloond met een fraaie tweede plek op het podium. In de kwalificatie voor de derde race had Ten Brinke een mooie tweede positie veroverd. Helaas kon de 15-jarige rijder niet van deze fraaie uitgangspositie profiteren. Bij de start sloeg zijn motor af waardoor hij zijn race pas als 17de kon beginnen. Een nieuwe inhaalrace bracht Ten Brinke nog op plek elf, maar in de achtste ronde moest hij met schade in de pits opgeven.