Woensdag 1O juli is het eindelijk zover, de officiële opening van het Debsports Sport Academy Centre. Eigenaresse Debby Hanssen vertelt trots over het ontstaan en de plannen van het sport Academy Centre, welke is gevestigd op Raceway Venray.

In 2014 is Debby officieel gestart met Debsports als sportcoach. Toen al bestond de droom om een centrum op te zetten. Dé plek waar rijders van A tot Z begeleid konden worden. En met A tot Z bedoel ik: mentaal, fysiek, medische ondersteuning en natuurlijk driver training. Een coureur geheel voorbereiden voor wedstrijden en dat voor jong en oud.

Vele jongens en meisjes dromen van een race carrière als formule 1 coureur en zien daarbij alleen de mooie auto’s en glitter & glamour. Helaas is alleen een dosis talent niet voldoende, al op jonge leeftijd is het belangrijk dat de jongens en meisjes begeleid worden hoe ze met hun lichaam en mentaal om moeten gaan. Hoe fitter je bent als coureur, des te beter kun je het racen volhouden, maar het helpt ook voor een betere concentratie en focus. Op mentaal vlak worden de rijders ondersteunt om meer zelfvertrouwen op te bouwen, om te gaan met hun zenuwen en te zorgen dat ze “kalm” blijven tijdens de race. Dit houdt in dat ze leren omgaan met tegenslagen op en naast de baan en daarna zichzelf snel weten te herpakken en de focus bij zichzelf weten te houden. In dit moeilijke proces ben je nooit uitgeleerd.

 

In het Sport Academy Centre worden de rijders door het team van Debsports geheel begeleid. Het begint met een intake, fysieke en mentale testen. Met behulp van deze testen wordt er een plan opgesteld, doelstellingen en trainingsprogramma`s. Voor iedere rijder zal er een individueel traject met vaste evaluatiemomenten plaats vinden.

Op 1O juli is er een open dag waar iedereen een kijkje mag komen nemen van 14.OO-18.OO uur.

Het Centrum is gevestigd op Raceway Venray, Peelweg 47, te Ysselsteyn.

Meer informatie: www.debsports.com
Foto’s: FM Images – Vincent Franken