Met een podiumfinish en leidinggevende positie van coureurs in de NASCAR Whelen Euro Series 2019, keerde Swiss Giorgio Maggi terug van Brands Hatch.

Meer dan 80.000 toeschouwers kregen een Giorgio Maggi te zien zoals men hoopte in een dergelijke spannende race. Top kwalificatie, 10 NASCAR racewagens binnen een seconde, eerste startrij van het startveld en harde on-track duels met een startveld van 34 coureurs. Maggi scoorde een podiumplaats en was opnieuw de best geplaatste rookie.

De jonge Zwitser, die een garantie voor succes is geworden voor het Nederlandse Hendriks-Motorsport team, heeft in het VK een briljante prestatie neergezet. Voor Giorgio Maggi was dit het bewijs dat hij een van de favorieten is voor de kampioenstitel.

“Het was een zware race,” merkte Maggi op. “Het verdedigen van je positie in de leidende groep op Brands Hatch is echt moeilijk. Ik ben blij dat ik nog steeds de kampioenschapsstand kan leiden. De race was vreselijk spannend maar ook erg leuk. Nu kijk ik uit naar Most, een zeer technisch, maar ook een groovy circuit. ”

De legendarische Nederlandse coureur Toine Hezemans is de mentor van Giorgio Maggi. Hij zegt: “Hij heeft hier geweldig werk geleverd. Ik heb hem nog nooit zo hard zien vechten. Natuurlijk kostte dit me wat zenuwen. Ik zal alles doen om Giorgio in staat te stellen 2019 te winnen.

“Maggi Magic” is de naam van de jonge Zwitserse coureur Giorgio Maggi in de scene van Nascar. Hij kreeg een dubbele programma omdat hij de ster is van de Nascar Whelen Euro Series

NASCAR Whelen Euro Series titel. “De NASCAR Whelen Euro Series gaat verder op Autodrom Most op 29 en 30 juni. Het evenement zal de eerste ronde zijn van de NASCAR Whelen Euro Series in Oost-Europa en de Tsjechische Republiek.