Afgelopen weekend was Circuit Zolder het strijdtoneel voor de Supercar Challenge powered by Pirelli. En net als tijdens de vorige wedstrijd op de Belgische omloop waren de beide Porsche 991 GT3 Cup van Team RaceArt ook van de partij. De vaste rijders Roger Grouwels en Hans Fabri namen ook nog eens deel aan de Belcar uithoudingsrace, aansluitend aan de races van de Supercar Challenge. En de resultaten, wel die mochten er weer zijn!

De Supercar Challenge verenigt nog steeds de snelste wagens van de Benelux en stond ook in Zolder weer garant voor spannende races. Op zondagochtend mochten de deelnemers aanzetten voor een race van één uur, waarbij Roger Grouwels en Hans Fabri naar de plaatsen twee en drie in de klasse GTB reden. De sterk bezette klasse, met vooral BMW M4 Silhouette versus Porsche 911, beef lange tijd spannend, “maar één van de concurrenten was sneller dan wij en dus werd het voor ons een mooi collectief resultaat op de plaatsen 2 en 3”, vertelde Roger Grouwels na afloop. “Maar zo’n ereplaatsen zijn ook altijd een motivatie om later beter te doen.”

Syntix Superprix (c) Rob Blank

Op zondag was er een race van maar liefst 90 minuten en dat was een kolfje naar de hand van Roger Grouwels. “Ik nam de juiste beslissing door niet op regenbanden te starten, al vergde dat in de aanvangsfase wel enige rijkunsten… Bovendien kreeg ik nog een tijdstraf van 40 seconden, maar ook die lange seconden brachten mijn zege niet in gevaar.” Roger Grouwels reed naar een zeer knappe zege en behaalde zo zijn derde zege in vier wedstrijden in de Supercar Challenge powered by Pirelli klasse GTB.

Hans Fabri startte gezien zijn mindere ervaring wel op regenbanden, ”een terechte en bewuste keuze, want ik heb veel minder racekilometers in de benen dan Roger… Ik wist ook dat ik snel zou dienen binnen te komen om slicks te laten monteren en heb dan de achtervolging ingezet. Ik begin in mijn ritme te komen, getuige mijn snelste rondetijd die amper 8 tienden van een seconden trager was dan de beste tijd van Roger. Ik begin echt mijn draai te vinden in de Porsche!” Hans kwam uiteindelijk als vierde over de meet.

En dan de Belcar
Ook in België is er een kampioenschap voor GT’s en toerwagens en die deelnemers waren zondag aan hun derde manche toe. Beide rijders van Team RaceArt stapten in bij de collega’s van Speedlover, Roger Grouwels samen met Guy Verheyen, en Hans Fabri heeft samen met Yves Noel, ook in een Porsche 911 van het Belgische Speedlover. Het duo Grouwels-Verheyen werd derde geworden in de klasse, maar jammer genoeg diende Hans kort voor het einde op te geven.

De volgende race van Team RaceArt is wederom de Supercarchallenge, tijdens de Gamma Racing Days in Assen van 5 tot en met 7 augustus, de jaarlijkse autosporthoogmis op het circuit in Noord-Nederland.

Syntix Superprix (c) Rob Blank