KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer zijn tijdens de zesde ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 ondanks diverse mooie gevechten buiten de punten gefinisht. Verschoor eindigde op de Nürburgring in de eerste race als 20ste en zag in de tweede wedstrijd een mogelijke top tien klassering verloren gaan toen de 16-jarige KTF Red Bull Junior in de aanvangsfase werd aangetikt en buiten de baan belandde. Meer dan een 14de plaats zat er voor de MP Motorsport-rijder vervolgens niet in. Opmeer passeerde in beide wedstrijden als 16de de finish, maar maakte in de tweede race indruk door in de uiterst natte omstandigheden maar liefst veertien plaatsen winst te boeken.

Met de zesde ronde (race twaalf en dertien) ging voor de Eurocup Formule Renault 2.0 op de Nürburgring de tweede seizoenshelft van start. KNAF Talent First-autorensporttalenten Jarno Opmeer en Richard Verschoor toonden tijdens de eerder dit jaar op het Duitse circuit verreden trainingssessies hun snelheid, maar de MP Motorsport-piloten konden dit in de kwalificatie niet omzetten in top tien klasseringen. In de kwalificatie voor race één bleef Verschoor steken op een 21ste plaats, terwijl de 16-jarige KTF Red Bull Junior zich in de kwalificatie voor race twee verbeterde tot de 14de plaats, maar daarmee een startpositie in het incidentrijke middenveld moest innemen. Opmeer schopte het in de eerste kwalificatie tot de 15de positie, terwijl de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder in de tweede kwalificatie zijn snelle ronde de mist in zag gaan en daardoor bleef steken op plaats dertig.

Met deze uitgangsposities wisten Verschoor en Opmeer dat het in het 31 auto’s tellende zeer competitieve veld moeilijke wedstrijden zouden worden. Verschoor verloor kort na de start van de eerste race een paar plaatsen, maar wist deze al snel weer goed te maken, waardoor hij na drie ronden als twintigste doorkwam. Op het Eifelcircuit waar inhalen uiterst moeilijk is, zat een verdere positieverbetering er niet in. Opmeer kwam direct na de start op de 16de plaats terecht en ook voor hem was inhalen onmogelijk waardoor hij op dezelfde positie de finish passeerde.

De tweede wedstrijd op zondagochtend werd onder uiterst natte omstandigheden verreden, waardoor zelfs vanachter de safetycar gestart moest worden. Vanaf de 14de plaats was Verschoor goed weg, maar werd vervolgens aangetikt waardoor hij terugviel naar plaats 17. Nadat de race nog een keer door een safetycarperiode was onderbroken, wist de KTF-rijder op de uiterst gladde baan een paar plaatsen te winnen en passeerde als 14de de finish. Opmeer toonde onder deze verraderlijke baancondities zijn kwaliteiten door in de zes ronden waarin niet achter de safetycar gereden werd maar liefst 14 plaatsen winst te boeken waardoor de KTF-rijder als 16de werd afgevlagd.

Verschoor was uiteraard teleurgesteld over zijn tegenvallende klasseringen. “We missen gewoon de snelheid. Ik rijd nu achter coureurs die ik van de winter in Nieuw-Zeeland nog met een seconde per ronde voorbleef. Inhalen is hier heel lastig en dan weet je, als je niet echt veel sneller bent dan de auto’s voor je, dat je het niet gaat redden. In de regenrace werd ik van achteren aangetikt en spinde, waardoor ik zeven plaatsen verloor. De auto stond ook niet op een echte regenafstelling en dat maakte het niet makkelijker. Al met al geen fijn weekend.”

Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.