Op Zondag 1 september komen de lichtere klasses van de ACNN aan de start op racepark Meppen. De strijd in de PTC cup en AVENGER cup is twee wedstrijden voor het einde van het seizoen nog niet beslist. De derde klasse die aan de start komt is de Peugeot206GTI cup een samenwerking tussen de ACNN en DNRT beloofd een groot startveld.

Noah Hermans op kop in de PTC cup.(Foto Bert van Dalen)

In de PTC cup leek het er lang op dat Noah Hermans met groot gemak de titel naar zich toe kon trekken. Maar het sterke rijden van Ferron Mulder en Jasper Stiksma in de laatste twee races heeft ervoor gezorgd dat de voorsprong van Noah geslonken is tot tien punten. De spanning is weer helemaal terug en Racepark Meppen kon weleens de scherprechter worden in de strijd om de titel.

AVENGER in actie Racepark Meppen. (Foto Eric Brinkman)

In de AVENGER cup speelt zich een soort gelijk spel af. Het leek erop dat Piet-Hein Elderink met gemak de titel zou pakken. Maar het is Ewald Klip die door een sterk optreden in de laatste races Piet-Hein genaderd is tot 3 punten. Ook de nummer drie Peter van de Wetering in deze cup is zeker nog niet kansloos voor de titel.

Een vuurproef voor de PEUGEOT 206 GTI op Racepark Meppen.(Foto Bert van Dalen)

Voor de deelnemers in de PEUGEOT206GTI is het circuit van Racepark Meppen zeker een nieuwe uitdaging. Op dit relatief korte circuit worden hoge eisen gesteld aan coureurs en materiaal. Waarbij de conditie van de coureur weleens een doorslaggevende kan zijn.

De races zijn gratis toegankelijk evenals het parkeren. Voor verdere informatie: www.acnn.nl