Helaas hebben we het vervelende besluit moeten nemen om de seizoenstart van het NK HTGT powered by Nolte Küchen op de Hockenheimring op 16, 17 en 18 april 2021 te annuleren. Op dit moment is reizen door Duitsland alleen toegestaan voor noodzakelijke reizen en bovendien geldt er zowel in Duitsland als bij terugkeer in Nederland naast een verplichte COVID-19 test ook een quarantaineplicht. Onze pogingen om ontheffing van deze regels te krijgen voor NKHTGT deelnemers leidden niet tot het gewenste resultaat: deelname aan historische autoraces is geen noodzakelijk reisdoel.

We nemen deze beslissing nu al om te voorkomen dat onze deelnemers zich voorbereiden op een evenement dat niet doorgaat. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de corona maatregelen vóór 15 april aan beide zijden van de grens zover versoepeld zijn, dat zonder beperkingen gereisd kan worden.

We blijven optimistisch dat er op afzienbare termijn versoepelingen komen en we hebben daarom goede hoop dat de rest van de evenementen gewoon door kunnen gaan. We gaan er daarom vanuit dat het NKHTGT seizoen op 4 en 5 juni 2021 op Zandvoort van start kan gaan. In dat weekend rijden we op vrijdag en zaterdag twee races van 61 minuten.

Let op, het evenement Zolder Superprix op de Omloop van Terlaemen in Zolder is één week verschoven ten opzichte van de oorspronkelijk gecommuniceerde data. Het evenement is nu gepland op 16, 17 en 18 juli.

De kalender van het NKHTGT powered by Nolte Küchen 2021 ziet er nu als volgt uit:

4-5 juni              Zandvoort
25-26 juni          Spa-Francorchamps (B)
16-18 juli           Zolder (B)
6-8 augustus     Assen
3-4 September  Barcelona (ES)
8-10 oktober      Dijon-Prenois (F)

Kijk voor alle informatie op www.nkhtgt.nl