Kartcentrum Lelystad was afgelopen weekend voor het eerst het decor van het Nederlands Kampioenschap Karten (NK Karten). Het kartkampioenschap wordt gezien als de kraamkamer van de Formule 1 en trok in het voorweekend van de Grand Prix Australië veel bezoekers. Tijdens de start van het nieuwe raceseizoen kwamen 100 karttalenten in actie verdeeld over vijf categorieën. In de categorie Rocky eindigde Fabian Feliciano Rebel uit Dronten (Flevoland) op de eerste plaats. Voor de categorie Mini Junioren behaalde Aaron Ferrazzano uit België de meeste aantal punten. Kevin Lantinga uit Uithuizen veroverde de nummer één positie in de RK1 klasse en Stijn van Der Meer uit Haarlem in de Cadet160. In de Rookie 4 shift mag Mike Geel uit Wieringerwerf zich winnaar noemen. De grote finale van het NK Karten vindt plaats op 13 oktober op circuit De Landsard (Eindhoven). Voor meer informatie zie: www.chrono.nl

Kartcentrum Lelystad decor groots kartspektakel
Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Lelystad: “De kartsport leeft in Nederland. Wij merken dit in het aantal inschrijvingen per jaar. Voor veel talenten was afgelopen raceweekend een thuiswedstrijd. Het NK 4-takt is het beginpunt voor jonge talenten die hun eerste stappen in de richting van een Max Verstappen carrière willen zetten. De race markeerde tevens de start van het nieuwe raceseizoen en wij zijn trots dat wij in Lelystad mochten aftrappen!”

Over Kartcentrum Lelystad
Kartcentrum Lelystad heeft de grootste kartschool van Nederland, is marktleider in de kartverkoop en beschikt over een in 2013 geheel vernieuwde outdoor kartbaan in Nederland ontworpen door de internationale topingenieur Franz Schreiner. Deze outdoor kartbaan is 735 meter lang en zorgt voor een spannende race met uitdagende bochten en volop inhaalmogelijkheden. Kartcentrum Lelystad biedt een totaalconcept met kartmogelijkheden voor alle leeftijden, met eigen kart of met huurkarts en voor zowel recreatieve als sportieve doeleinden, alsmede voor bedrijfs- en kinderfeesten. www.kartcentrumlelystad.nl