Het derde evenement van de 2021 Driving Fun Westfield Cup, verreden op het Circuit van Spa-Francorchamps (Bel), is gewonnen door Sander Dullaart (Vrije rijder). Willem Vriend (MDM Motorsport) pakte gelijke punten, maar Dullaart reed de snellere ronde van de twee. Ronald Lenters (MDM) pakt de derde podiumpositie in een evenement dat mogelijk gemaakt werd door Andriessen Expertise met Witteveen Mobiliteitsgroep als podiumsponsor.

Vijfentwintig Westfields stonden aan de start van een vrije training waarbij men (hernieuwd) kennis kon maken met de omloop in de Ardennen. Sander Dullaart pakte de snelste tijd, voor Jan Stakenburg en Willem Vriend. In de tijdtraining werd beduidend harder gereden. Vriend haalde bijna drie seconden van zijn tijd af en pakte zo Pole Position, voor Robert Andriessen en Stakenburg.

De start van de eerste race leverde al snel een Safetycarsituatie op nadat Boris Wintermans en Frank Hoekstra samen door Eau Rouge probeerden te komen. Hiervoor was te weinig ruimte, kwam er licht contact en schoot Wintermans van de baan. Gelukkig bleef hij ongedeerd, maar de schade aan de auto was fors. Nadat het veld was vrijgegeven, streed een kopgroep van zes man voor de overwinning: Dullaart, Lex Peters, Jonas Wintermans, Vriend, Stakenburg en Ronald Lenters streden om elke centimeter asfalt en de koppositie wisselde niet alleen per ronde maar ook binnen een ronde. Dullaart won uiteindelijk 0.3 seconde voor Stakenburg met Lenters als derde.

Ook in de tweede race streed dezelfde groep om de overwinning maar kreeg Hoekstra en Jan Frensch in de achtervolging. Ronde na ronde kwam er een roedel van 8 Westfields richting de Busstop-chicane. Lenters won de race met een relatief grote voorsprong van 0.7 seconde op Vriend met Dullaart op plek drie.

Een letterlijke herhaling van een raceverslag lijkt saai, maar net als in race één en twee was er een kopgroep in duel met elkaar. Met positiewisselingen per bocht mocht er niet gesproken worden over een saaie optocht. Dullaart, Lenters, Peters, Stakenburg, Vriend en Wintermans reden om beurten op elke plek in de top zes. Vriend won 0.8 voor Dullaart die Peters met 0.017s versloeg om de derde positie.

Dullaart wint het evenement voor Vriend, met gelijke punten maar een snellere rondetijd voor Dullaart. Lenters wordt derde en Peters vierde. In het kampioenschap tellen inmiddels de schrapresultaten mee. Daar leidt Vriend voor Wintermans en Lenters. Voor het volgende evenement zet de Driving Fun Westfield Cup koers naar het Duitse Circuit van Meppen op zondag 15 augustus.

Auteur : Ivan Kok. Foto’s: Leontine Smith & Ivan Kok en Marcel Wüst.