MP Motorsport heeft Niko Kari promotie gegeven naar het Formule 2-team. De 18-jarige Fin stapt vanaf komend weekend op Sochi in als teamgenoot van Dorian Boccolacci, met wie eerder dit jaar samen in het GP3-team van het Nederlandse team zat.

 

 

Kari promoveert naar de Formule 2 na een tweede seizoen in de GP3, waarin hij diverse keren in de punten reed. Nadat hij het GP3-seizoen begon als teamgenoot van Dorian Boccolacci, ontmoeten de twee elkaar nu weer in het F2-team van MP: een kopie van de opstelling waarin MP aan het GP3-seizoen begon. Kari neemt de plaats in van Ralph Boschung, die het seizoen met MP begon.

“Ik ben heel blij dat MP mij het vertrouwen schenkt om de opstap te maken naar het Formule 2-team”, aldud Kari. “De nieuwe F2-auto’s zagen er dit seizoen geweldig uit en ik kan niet wachten om er nu zelf in plaats te nemen. Ik kijk er ook naar uit om weer met Dorian samen te werken. Ik had een heel goede werkrelatie met hem in het GP3-team van MP.”

“Niko is wat ongelukkig geweest in zijn tweede GP3-seizoen”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport, “maar aan zijn onderliggende snelheid hebben we nooit getwijfeld. Ik heb er alleen vertrouwen in dat hij die snelheid kan omzetten in resultaten in de laatste twee F2-weekenden van het jaar. Met twee jonge talenten in onze auto’s zijn we vast van plan om mensen te verrassen in onze laatste optredens op Sochi en in Abu Dhabi.”

 

Niko Kari finishte vorig seizoen als 10e in de eindstand van het GP3-kampioenschap. Daarbij sloot hij het seizoen af met een overwinning in Abu Dhabi. Nadat hij in 2015 de SMP F4-titel veroverde – zijn debuutseizoen in de autosport – schoof hij in 2016 door naar het FIA F3-kampioenschap. Daarin sleepte hij één overwinning en vijf podiumplaatsen in de wacht. In de tussentijd maakte hij op Spa zijn GP3-debuut.

Website: www.mpmotorsport.com