Zondag 12 augustus start de ACNN op het Circuit Zandvoort. Voor de meeste Ooperon Rookie rijders een nieuwe uitdaging. De meeste rijders uit de Rookie cup hebben hun licentie gehaald en vele testen uitgevoerd op het TT-circuit Assen.

 

Richard en Marcus ter Velde

Het is dit jaar een sterk veld die in het totale veld van de Ooperon cup geen slecht figuur slaan. De grote vraag is of deze rijders de zelfde prestatie kunnen leveren op het circuit in de duinen van Zandvoort. Bij de laatste race waren het Vader en Zoon , Richard en Markus ter Velde die optimaal presteerde door beide races te winnen.

 

                           Vader en Zoon ter Velde

In de Ooperon cup blijft het ongekend spannend. Het verschil tussen de eerste 3 teams is minimaal.

 

                          Sjoerd Stiksma

Het is Sjoerd Stiksma die zijn voor sprong op de regerend kampioen Dimitri van der Spek iets heeft kunnen vergroten. Kort op dit leidende duo ligt het team van Auke Wiegers en Daniel Meendering op de loer om toe te slaan.

 

                                Tevreden gezichten Auke Wiegers en Daniel Meendering

De ervaring op het circuit Zandvoort zou ook best een belangrijke rol kunnen spelen in de Zilhouette cup. De Jonge onervaren talentvolle Max Weering moet het opnemen tegen oa de ervaren Zandvoort  specialist John den Hollander. John den Hollander die bij de laatste race een mooie podium plaats scoorde wil deze lijn zeker voortzetten.

 

 

De PTC/CITYBUG cup een kweekvijver voor jong talent, waarbij je mag constateren dat de rijders die inmiddels wat ervaring hebben opgebouwd de aansluiting naar de top van het klassement hebben gevonden.

 

Noah Hermans

Noah Hermans, die absoluut de snelheid heeft gevonden maar soms moet afhaken door kleine persoonlijke foutjes is een mooi voorbeeld. Dit zelfde geldt voor Roy Haak.

 

Roy Haak

Kortom het beloofd een mooie racedag te worden op het circuit van Zandvoort.
De races worden georganiseerd in een samenwerkingsverband met Bimmerworld. Voor alle informatie, uitslagen en tussenstanden kunt U terecht op www.acnn.nl.