De tweede race in het WTCC kampioenschap in Rusland is op naam komen te staan van Nicky Catsburg. Gabriel Tarquini eindigde als tweede terwijl deze keer Norbert Michelisz als derde mee mocht naar het podium. Wederom mocht Thompson deze keer naar het podium voor de eerste plaats in de Trophy klasse.

Nadat er bij de start wat tikken uit werden gedeeld zagen we Tom Coronel terugvallen van een zevende naar de laatste poisitie. Dit ging niet op voor Nicky Catsburg want die mocht van pole vertrekken en hield deze positie ook vast voor Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz. Dan worden er in bocht zes de gele vlaggen gezwaaid wat helaas voor Tom Coronel het einde aankondigde voor deze tweede race in Rusland.

Tom Chilten laat mooi staaltje driften zien maar zit daarmee wel zijn overige medestrijders in de weg waarbij het vreemd is dat Thed Bjork niet naar binnen wordt geroepen want die heeft de helft van zijn Volvo loshangen. Tom Chilton komt wel naar binnen om naar zijn wagen te laten kijken maar kan ook vrij snel weer als laatste aansluiten op het veld. Later krijgt Bjork dan toch de meatball voor het loshangen van de achterbumper.

Nog steeds is er na zeven ronden rijden niet veel veranderd en is het Catsburg die nog steeds aan de leiding gaat voor teamgenoot Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz. Verder is het een matte race en worden er wel wat plaagstootjes uitgedeeld maar niet echt veel wijzigingen in positie.

1206wtcccatsburg
James Thompson verremt zich en rijdt bijna in de achterkant van Hugo Valente die op de vijfde plaats rijdt achter Rob Huff die een keurige vierde plaats in handen heeft. De afstand tussen Tarquini en Catsburg wordt wel steeds kleiner maar de Nederlander weet zijn teamgenoot toch achter zich te houden. Dit geld niet voor Thompson die twee plaatsen verliest aan Monteiro en Valente en terugvalt naar de zevende positie.

Ferenc Ficza heeft ook een goede race en heeft de elfde plaats in handen waarbij hij uitkijkt op de achterkant van de Citroën van Yvan Muller en er alles aan zal doen om die tiende plaats over te nemen. Dat is het ook heel duidelijk gelukt en aan de meet werd hij als negende afgevlagd.

Met nog 1 ronde te gaan is er in de uitslag niets gewijzigd en maken wij ons op om het Nederlandse volkslied aan te horen terwijl het team van Lada aan de muur helemaal gek wordt en wederom een een, twee voor het team op het podium zal hebben.

“Ik ben heel blij….. niet alleen ik maar natuurlijk het hele team is over the moon om deze uitslagen in beide races te halen voor het thuispubliek. Ik stond er nog wel even van te kijken dat mijn teamgenoot en mentor, Tarquini, zo snel achterop kwam dus moest echt tot aan het einde gas geven want ik wilde deze overwinning niet uit handen geven,” laat Catsburg na afloop van de wedstrijd weten.

Uitslag race 2 WTCC Moscow Raceway
01. Nicky Catsburg
02. Gabriele Tarquini     +1.011
03. Norbert Michelisz     +13.681
04. Rob Huff     +20.120
05. Tiago Monteiro     +25.497
06. James Thompson     +29.838
07. Hugo Valente      +30.611
08. José-María López     +36.168
09. Ferenc Ficza     +37.289
10. Mehdi Bennani     +42.772
11. Yvan Muller     +45.498
12. Fredrik Ekblom     +54.460
13. Grégoire Demoustier     +56.782
14. John Filippi     +1:05.333
15. Thed Bjork     +1:19.323
16. Tom Chilton    + 1 ronde
17. Tom Coronel    +9 ronden