Na de start van de Porsche Sprint Challenge Benelux en nog recenter de Porsche Carrera Cup Benelux, is het nu aan de Porsche Endurance Trophy Benelux om op Circuit Zolder het seizoen in te zetten. Zondag, net na één uur ‘s middags, start het seizoen 2022 met op het programma zes races op maar liefst vier verschillende circuits en uiteraard met als hoogtepunt de 24 uur van Zolder, midden augustus. De Porsche Porsche Endurance Trophy Benelux maakt niet alleen deel van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar uit, het is bovendien een sterke pijler met meer dan tien wagens aan de start van het seizoen 2022, nu zondag op het Limburgse asfalt van Circuit Zolder.

Nog even de principes van de competitie in herinnering brengen. Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 en 992 en de Porsche Cayman GT4 strijden onderling voor de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Dat kampioenschap maakt integraal deel van het Belcar Endurance Championship uit en betwist uiteraard dezelfde kalender. De start van het kampioenschap is er op zondag 15 mei tijdens het New Race Festival en dat met een wedstrijd over 125 minuten.

Maar liefst negen Porsche 911 GT3 Cup, naast enkele Porsche Cayman GT4 nemen zondag de start. Wat betreft de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 tekenen maar liefst vier verschillende teams present, met Speedlover, Belgium Racing, Q1 Trackracing en Russell Racing by NGT Racing. Belgium Racing zet twee ‘992’ in, waaronder één voor regerend kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Endurance Trophy Benelux, Dylan Derdaele, die het met Michael Cool doet. De bekende broers Koen en Kris Wauters zitten in de andere Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 van het team uit Noord-Limburg. Ook Speedlover doet het met twee gelijkaardige wagens, waarvan één voor Wim Meulders en Rik Renmans, terwijl de namen van de tweede bolide nog moeten bekend gemaakt worden. Q1 Trackracing en Russell Racing by NGT Racing doen dan weer een beroep op respectievelijk Filip Teunkens en Jan Lauryssen enerzijds en Christoff Corten, Jeffrey Van Hooydonck, Hans Thiers en Frank Thiers anderzijds.

Ook de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 is nog steeds een prima wagen voor langere races, dat bewijzen RUSH Competition by Speedlover met Toon Hungenaert en Dries Geladé, maar ook MM Racing met Mick, Steve en Tom Meurrens en Belgium Racing dat een beroep op Michiel Haverans en Jerry De Weerdt doet.

Last but not least zien we in de klasse GTB Tip Top Rent (Arthur Peters), BE Motorsport (Stephan Beyens/Didier Beyens) en Q1 Trackracing met een Porsche Cayman GT4.

De vrije trainingen staan gepland op zaterdag om 09u10 en dat gedurende een uur, terwijl de kwalificaties om 13u45 starten. De race zelf krijgt groen licht, zondag om 13u05.

MEER INFO