Team RaceArt doet het met Porsche in 2016-05-03

Team RaceArt gaat in 2016 met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een geheel nieuwe uitdaging aan. Het Limburgse team zet in de snelste merkencompetitie van de Benelux twee nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup in. Opvallend de Porsche-merkencompetitie trekt dit seizoen een vol veld van maar liefst 20 wagens en bovendien wordt in vier van de zes seizoenmeetings ook nog eens samen gereden met de Franse Porsche Carrera Cup, een identieke competitie uiteraard met roots in Frankrijk. Ook de deelnemers van de Central Europe Cup vervoegen tweemaal de Benelux-deelnemers.

TRA1

Even de grote lijnen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op een rijtje zetten. het kampioenschap gaat over 6 meetings van telkens twee sprintwedstrijden van 30 minuten. Team RaceArt kiest voor twee wagens, één voor de man achter het team, Roger Grouwels en een andere Porsche 911 (type 991) voor Hans Fabri, die na een eerste kennismaking in Zandvoort vorig jaar, nu een volledig seizoen zal afwerken.

Roger Grouwels:

“De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is een merkencompetitie voor de Porsche 991 GT3 Cup en in drie van de zes meetings ook voor de Porsche 997 MKI en MKII. Zes meetings staan er op de kalender, met telkens twee wedstrijden van dertig minuten. Alle bolides krijgen identiek Michelin-rubber mee. In vier van de zes meetings wordt er samen geracet met de Franse Porsche Carrera Cup, een andere nationale Porsche-competitie met dezelfde regels. Voor overgebleven evenementen is er samenwerking met onder andere de GT3 Cup Challenge Central Europe.”

Ondertussen hebben de beide rijders van het Team RaceArt ook al wat race en testkilometers achter de kiezen. Op het Limburgse Circuit van Zolder namen ze deel aan de openingsraces van de Supercar Challenge, in de Porsche 991, in eerste instantie om kilometers te vergaren. Maar ook het resultaat was niet onbelangrijk, legt Hans Fabri ons uit:

“Voor mij was het vooral belangrijk om veel te rijden met de wagen, en ik was best tevreden met mijn derde en vierde plek in de hard bevochten wedstrijden, zeker omdat er in mijn rondetijden een goede evolutie zat. Roger deed het verder schitterend, met twee zeges voor het team! Ik denk dat we dit seizoen zeker nog wel wat successen kunnen boeken.”

Afgelopen weekend was er dan de officiële testdag van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Spa-Francorchamps, een perfecte voorbereiding voor de wedstrijden van komend weekend, uiteraard.

TRA2

Tot slot willen we van beide heren nog weten, waarom nu net deze merkencup met de legendarische Porsche 911:

Hans Fabri (Team RaceArt): “Ik ben eerst en vooral een Porsche-liefhebber in hart en nieren. Ik vind de Porsche 911 een schitterende wagen en deze competitie is een uitgelezen platform voor iemand die debuteert. Ik heb karting gereden, jaren geleden en kijk nu met heel veel ongeduld uit naar de eerste race.”

Roger Grouwels (Team RaceArt): “Ik rij omdat Hans rijdt (lacht). Neen, Hans wilde racen en wij hebben een team en ik wilde toch al een tijdje in een Porsche 911 aan de slag. Het is een mooie auto en de competitie is goed georganiseerd.”

Meer info:

http://www.gt3cupchallengebenelux.com

www.facebook.com/gt3cupchallengebenelux