Autocoureur Jeroen Mul rijdt in 2017 het volledige programma van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in de Verenigde Staten. De Lamborghini GT3-junior die de afgelopen twee jaren in de Europese Blancpain Endurance Series reed, zal in Amerika voor het team van Change Racing met een Huracán GT3 gaan uitkomen in de GT-D(aytona)-klasse. Mul zal de serie langeafstandsraces binnen de IMSA-series gaan rijden met de Amerikaanse GT3-junior Corey Lewis en de 27-jarige Brett Sandberg. Het IMSA-seizoen gaat voor de rijders eind januari al gelijk groots van start met de fameuze Rolex 24 uur van Daytona.

Afgelopen weekend kreeg Mul tijdens ‘The Roar Before the Rolex 24’ – de collectieve test voorafgaande aan 24 uur van Daytona –  de gelegenheid om kennis te maken met zijn nieuwe team en de 5,2 kilometer lange tri-oval van Daytona International Speedway. Mul stak zijn enthousiasme na afloop van ‘The Roar’ niet onder stoelen of banken: “Dit is een van de coolste banen waarop ik ooit gereden heb”, aldus de Amsterdammer. “Het team is fantastisch, de auto voelt goed en ik kan niet wachten om hier over twee weken terug te komen om echt de Rolex Daytona 24 te rijden.”

Mul vormt bij Change Racing samen met Corey Lewis (wereldkampioen in de Super Trofeo Pro-Am klasse) het vaste rijderskoppel tijdens het IMSA WeatherTech-kampioenschap. Voor de langeafstandsraces wordt het rijdersduo aangevuld met Brett Sandberg, de ervaren Amerikaan die in 2016 ook al voor Change Racing reed. Voor de Daytona 24 wordt de line-up nog eens aangevuld met Nascar-rijder Kaz Grala. De 18-jarige coureur was vorig jaar met zijn 17 jaar de jongste deelnemer ooit aan de Daytona 24. Mul brengt met twee seizoenen Blancpain Series en twee edities van de Spa 24H een flinke dosis endurance ervaring mee.

Het team van Change Racing gaat zijn tweede seizoen in van het IMSA WeatherTech-kampioenschap. Het team is al jaren ook succesvol in de Noord-Amerikaanse Lamborghini Super Trofeo. Het team heeft dit seizoen de samenwerking met softwaregigant Microsoft verder uit kunnen breiden en is reclamedrager geworden voor ‘Forza Motorsport’, de best verkopende race video game voor Xbox. De #16 Huracan GT3 van Change Racing zal dan ook deel uit gaan maken het ‘Forza Motorsport’ gamepakket. De livery van de #16 Huracán wordt verder bepaald door de kleuren van Monster Energy en lichtfabrikant Orion.

De sportieve oversteek naar Amerika kwam voor Mul weliswaar pas kort voor ‘The Roar’ tot stand maar de 26-jarige Lamborghini fabrieksrijder is er niet minder opgetogen over. In tegendeel zelfs. “Toen ik vanuit de Formule 3 overstapte naar de GT-racerij werd racen in Amerika mijn doel. Vijf jaar later gaat die droom nu daadwerkelijk in vervulling”, zo stelt Mul. “Racen in Daytona, op Sebring, Watkins Glen, Long Beach, Laguna Seca. Twaalf prachtige raceweekend op iconische Amerikaanse circuits. Ik ben Lamborghini Squadra Corse en Change Racing dan ook bijzonder dankbaar voor de kans die ze me hierin bieden. Ik ga er vol voor.”

Tekst: Guus Madern
Foto’s: AWSM Pixels