In Nederland vierde men Bevrijdingsdag, maar in België werd een flinke strijd uitgevochten. Een internationaal deelnemersveld, met deelnemers uit o.a. het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland, streed rondom het plaatsje Loker een verbeten strijd om de eerste plaats. Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren namen in de fraaie Skoda Fabia R5 de strijdbijl op.

Voor het team van Deijne Autosport was deze wedstrijd een mooie gelegenheid om de verschillende aanpassingen aan de auto te testen. Daarnaast is deze wedstrijd ook een mooie gelegenheid om wedstrijdritme te blijven houden. Over een paar weken wordt in ons eigen land de ELE Rally gehouden, die meetelt voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap, het kampioenschap waarvoor Kevin en Hein staan ingeschreven.

“We hebben een goede wedstrijd gereden,” zegt Kevin. “We hadden een aantal aanpassingen aan de setup van de Skoda gemaakt en die konden we hier goed testen. De auto stuurt nu beter in en mijn gevoel met de auto is nog weer beter geworden. We maken goede progressie en hopen dat in de ELE Rally te kunnen laten zien. Eigenlijk zijn we nu klaar voor de ELE Rally.”

Niet alleen was deze wedstrijd een mooie voorbereiding op de ELE Rally, ook voor de Ypres Rally kon het team weer wat ervaring opdoen. De Ypres Rally, die eind juni wordt verreden, kent dezelfde proeven als die vandaag in de Monteberg Rally werden verreden. “Die kans konden we niet laten liggen,” vertelt Kevin. “Die wedstrijd telt namelijk mee voor de FIA Benelux Rally Trophy waar we ook voor willen gaan.”

“We hadden voor onze partner Kroon-Oil vandaag graag een podiumplaats mee naar huis genomen,” vertelt Kevin. “Helaas is dat niet gelukt. We zijn op een derde plaats geëindigd, maar door een protest zijn we uiteindelijk als vijfde geklasseerd. Op de eerste klassementsproef zijn we achter een langzamere deelnemer terechtgekomen. De organisatie zou daarop onze tijd corrigeren, maar heeft daarvoor niet de juiste procedure gevolgd met dat protest als gevolg. Daardoor is onze oorspronkelijke tijd blijven staan en dus die vijfde plaats in de eindrangschikking.” Met een moreel podium keert het team huiswaarts en bereidt zich verder voor op de ELE Rally. Deze wedstrijd wordt op 25 en 26 mei verreden. Daar wachten 186 wedstrijdkilometers, verdeeld over 16 klassementsproeven, op de deelnemers.