Thijmen Nabuurs heeft op Spa-Francorchamps samen met V8 Racing teamgenoot een moeizaam GT4 Euroseries weekend beleefd. In een cruciaal weekend in de titelstrijd misten Nabuurs door pech en zware omstandigheden tweemaal het podium waardoor de kans op het kampioenschap vervlogen lijkt. 

Het eerste teken dat het wellicht een moeizaam weekend zou worden kwam tijdens de kwalificatie waar de V8 Racing coureurs voor het eerst in de Ardennen op een natte baan werden losgelaten. “Het was worstelen om de voorzijde van de auto te laten werken, maar ondanks dat kon ik ondanks een fout in mijn snelste ronde goed meekomen”, concludeert Nabuurs die zich als zevende kwalificeerde in de eerste kwalificatie terwijl teamgenoot Jop Rappange, mede door een versnellingsbakprobleem, niet verder kwam dan de dertiende plaats.

Tijdens de eerste wedstrijd van het weekend, op vrijdag middag, kregen de GT4 coureurs typische Spa-Francorchamps omstandigheden te verduren. Op een extreem natte baan mocht Nabuurs als zevende starten en hield die positie in de moeilijke openingsfase vast. “Dit was mijn tweede race ooit in de regen en het zicht was echt minimaal, zo hard regende het”, legt Nabuurs uit. De Amerikaanse musclecar, voelde zich iets beter thuis in de regen dan tijdens de kwalificatie en Nabuurs vocht zich dan ook naar voren om halverwege de race het stuur over te geven als vijfde. Dit tot tevredenheid van Nabuurs die zag hoe Rappange hard moest werken om in de top tien te blijven in het tweede gedeelte van de race. De Camaro finishte uiteindelijk als achtste overall en als vierde in de Silver Cup, een prima resultaat, gezien de omstandigheden.

De tweede race van het weekend, op zaterdagmorgen vlak voor de start van de mythische 24 uurs wedstrijd verreden, was voorbij in een vloek en een zucht. In veranderlijke omstandigheden had Rappange, op regenbanden een uitstekende start en pakte meteen drie plaatsen. Op de tiende plaats liggende werd de blauwe Camaro getorpedeerd bij het insturen van de La Source hairpin, waardoor de wedstrijd, en daarmee de kansen op de titel definitief voorbij was. “Dit was een kopie van het incident op de Nurburgring waar we ook uit de race gekegeld werden door een coureur die zijn rempunt compleet miste. Dat het gebeurt op een moment dat we proberen aan te haken in de titelstrijd is extra zuur”, aldus Nabuurs na de wedstrijd.

De laatste twee races van het seizoen vinden plaats op het Franse Paul Ricard op 14 en 15 November.