Mitchel van den Brink heeft een contract getekend bij Petronas Team De Rooy Iveco. De 19-jarige Harskamper rijdt de Dakar Rally van 2022 in de kleuren van het team van Gerard de Rooy. De talentvolle coureur van Mammoet Rallysport wordt één van de vier rijders die voor het Brabantse team in actie komen. ,,Het is een prachtige kans en ik ben heel blij met deze stap.”

 

 

Mitchel debuteerde in 2021 als rijder in de Dakar Rally. In Saoedi-Arabië stuurde hij de Volvo van Mammoet Rallysport naar een verdienstelijke negentiende plaats. ,,Ik had voor die tijd al contact met het team van De Rooy,” zegt de jonge coureur.

,,Het is een heel traject geweest. Ik ben een lange periode iedere week in Son geweest om de auto te leren kennen en dan vooral de techniek van de Iveco. Op die manier leerden we elkaar ook goed kennen en daar is de overeenkomst voor de komende Dakar Rally, met een optie voor 2023, uiteindelijk uitgekomen. Iveco wil graag jonge mensen bij het team en ik ben heel blij dat ik die kans krijg.”

Wie de overige rijders worden is nog niet bekend gemaakt. ,,Dat wordt later duidelijk en weet ik ook voor wie ik als snelle assistent zal fungeren. Voor mij is het een prachtige kans om mezelf verder te ontwikkelen en een kijkje te nemen in de keuken van een groot en professioneel team. Ik hoop er veel te leren en daarmee weer een stapje verder te komen.”

Het contract van Mitchel met Petronas Team De Rooy Iveco gaat in op 1 september. Voor die tijd is de jonge Harskamper volop bezig met de voorbereidingen op een andere grote rally. ,,We rijden in juli de Silk Way Rally in Rusland en Mongolië. Daar kom ik met de Volvo aan de start. Monteur Erwin van Voskuilen en navigator Richard Mouw zijn dan mijn co-piloten,” aldus de zoon van Martin van den Brink, die ook in de Silk Way Rally van start gaat.

 

 

‘Prachtige kans waar ik heel blij mee ben’
De eigenaar van team Mammoet Rallysport vormt in de Renault een vertrouwde equipe met navigator Wouter de Graaff en monteur Daniël Kozlovsky. De Silk Way Rally is van 1 juli tot en met 11 juli. ,,De komende tijd moet er nog veel gebeuren,” zegt Mitchel. ,,Niet alleen veel organisatorische zaken rond de Silk Way Rally, maar ook met het oog op de Dakar Rally van 2022. Ik ga dan ook keihard aan de slag om bijvoorbeeld het sponsorbudget voor 2022 bij elkaar te krijgen. In het najaar, ergens in oktober, gaan we ook nog een week testen met de trucks van team De Rooy. Het is de bedoeling dat ik in een Iveco Trakker ga rijden. In Marokko maak ik dan voor het eerst echt kennis met die truck. Het is echt een prachtige kans waar ik heel blij mee ben. Het is uniek voor een jonge rijder om de mogelijkheid te krijgen binnen zo’n topteam.”

Tekst: Berry Kamphorst