Tijdens de Zuiderzeerally van enkele weken geleden, stonden ook Mike van den Brink en Mathijs Dik namens Mike’s Autocentrum aan de start. Zij streden met hun fraaie MINI mee bij de Historics, een strijd die helaas voor het team niet lang mocht duren.

Op de vrijdagavond reeds deden zich al problemen voor, waardoor ze slechts één klassementsproef hebben kunnen rijden. Die problemen werden die avond opgelost maar op zaterdagmorgen, nog voor de herstart, deed zich een nieuw technisch probleem voor. Bij het verlaten van het serviceterrein, op weg naar de eerste klassementsproef van de zaterdag, speelde de koppeling hen parten. Reparatie bleek in de korte beschikbare tijd niet mogelijk waardoor beide mannen de handdoek in de spreekwoordelijke ring moesten gooien.

Dat Mike en Mathijs met de MINI van start moesten gaan was eigenlijk een noodsprong. De nieuwe auto was namelijk nog niet klaar. “We wilden eigenlijk met onze nieuw opgebouwde Seat Leon aan de start staan,” laat Mathijs weten. “Drukte in de werkplaats zorgde echter voor andere prioriteiten. Onze inschrijving was echter al een feit en dus besloten we de MINI te gaan gebruiken en in de Historic klasse te gaan rijden.”

Tijdens de Visual Art Rally staat het team uit Renswoude wel met de Seat Leon aan de start. “We leggen op dit moment de laatste hand aan de auto,” laat Mike weten. “De motor heeft inmiddels gelopen en levert naar schatting zo’n 245 paardenkrachten op en een koppel van zo’n 400Nm. “Helaas lukte het niet om de auto voor de Zuiderzeerally klaar te krijgen, maar in de Visual Art Rally zijn, onze thuiswedstrijd, we er zeker bij!”

De Seat wordt in de werkplaats in Renswoude opgebouwd als een Cupra R volgens Groep-A specificatie. “De auto zal na de Visual Art Rally nog verder doorontwikkeld worden. Dan is een andere ECU beschikbaar en kunnen we het ALS-systeem gaan gebruiken. “We hebben de auto nu zover dat we er mee kunnen gaan rijden,” vertelt Mathijs. “We kunnen dan de auto onder wedstrijdomstandigheden gaan testen voordat we verder gaan bouwen. De auto is straks ook beschikbaar voor verhuur en we weten dan dat we een goede auto afleveren,” vervolgt Mathijs. De Visual Art Rally, verreden rondom Barneveld, kent 130 kilometers die op snelheid worden afgelegd. De organisatie heeft drie klassementsproeven uitgezet die elk drie keer worden verreden. De eerste klassementsproef gaat om 12:04u van start en de finish van de eerste deelnemer is om 19:14u op het finishpodium in Nijkerk voorzien.