Michael Bleekemolen heeft dit weekend een topklassering in de NASCAR Whelen Euro Series behaald. Van de 19e startpositie wist de routinier in de eerste race van de Elite 2-klasse naar de zevende plaats op te klimmen. De coureur met startnummer 69 was daarmee de beste in de Legends-klasse op het circuit van Brands Hatch.

In de kwalificatie wil het in de Ford Mustang nog niet vlotten voor zowel Michael als Sebastiaan Bleekemolen, maar in de races is de snelheid wel aanwezig. Op zaterdag toonde Michael dat aan met een flinke opmars. “Het was een speciale race, het fluctueerde enorm. Ze gingen voor mij met zijn drieën naast elkaar de bocht in en kwamen er langzaam uit. Daar kon ik mooi van profiteren. Het zat een beetje mee, maar het ging ook erg goed.”

Op zondag zat een nieuwe topklassering er niet in door problemen vroeg in de race. “Bij de start had ik een haperende motor”, zo keek Michael kort na de race terug. “Aan het einde van de tweede ronde wilde ik eigenlijk de pits induiken, maar ineens pakte hij hem weer en kon ik toch doorrijden, maar lag ik inmiddels wel helemaal achteraan. Ik denk dat er wat vuil in de motor zat. Door een safety car kon ik terugkomen naar de staart van het veld en daarna heb ik nog wat kunnen inhalen. Zo werd ik toch nog derde in de Legends-klasse, maar dat was meer geluk dan wijsheid.”

Sebastiaan Bleekemolen reed dit weekend weer in de Elite 1-klasse, maar kon zich na een 21e tijd in de kwalificatie niet mengen in de strijd om een topklassering. “Ik kwalificeerde als 21e op 0,9 seconde van pole position”, zegt Sebastiaan die de races als 21e en 17e eindigde. “Het was een enorm sterk veld. Inhalen was hier vrijwel onmogelijk, daarom is het extra goed wat Michael heeft gepresteerd.”

Michael Bleekemolen hoopt dat Team Bleekemolen bij de volgende race in het Tsjechische Most beter voor de dag komt in de kwalificatie. “Qua snelheid in de races houden we het goed bij, maar we moeten beter kwalificeren. Dat komt enerzijds omdat we nooit echt getest hebben voorafgaand aan het seizoen. We gaan proberen om voor Most samen met Loris Hezemans te testen. Wellicht dat hij ziet wat er aan de hand is. Daarnaast blijven we remproblemen houden en dat heeft invloed op de concentratie.”

De volgende twee races in het kader van de NASCAR Whelen Euro Series staan gepland voor 29 en 30 juni op het Autodrom Most.