Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini zijn weer samen en de resultaten hebben niet lang op zich laten wachten. Het trio in de AF Corse Ferrari 488 startte dit weekend in de eerste race van de Blancpain GT Endurance in Monza en na de drie uur durende wedstrijd mochten ze meteen naar het podium. De eerste belangrijke punten zijn dus binnen voor de Ferrari-rijders.  

 

 

Dit weekend startte de Blancpain GT Endurance in het Italiaanse Monza, niet ver van Milaan. Bijna 60 schitterende GT-wagens, van Ferrari over Bentley, BMW, Porsche, Nissan GTR, tot McLaren legden er elkaar het vuur aan de schenen in de hoogst aangeschreven GT-competitie ter wereld. Monza was de eerste van vijf schitterende races met als hoogtepunt uiteraard de 24 Uur van Spa.

Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini kwamen in Monza aan als een herenigd trio. Na enkele seizoenen met elk hun eigen programma’s of in het geval van Niek Hommerson een iets langere autosport-sabbatical, was het weerzien op sportief vlak eens zo intens. Het trio toonde al meteen tijdens de chronoritten aan dat het nog steeds ambities mag koesteren in de klasse Pro/Am,  want steeds vonden we de Spirit of Racing Ferrari 488 GT3 mee bovenin de tabellen.

 

start

 

De wedstrijd op zondagmiddag werd meteen onderbroken door een massale crash, maar Niek Hommerson wist de wagens die alle kanten werd uitgeslingerd, professioneel te ontwijken. Het ritme was ook meteen goed en na het eerste deel van de wedstrijd nam Louis Machiels over, terwijl Andrea Bertolini het werk schitterend afmaakte door van de vijfde naar de derde plaats op te rukken.

We werden dus uiteindelijk derde en dat is echt een schitterend resultaat”, glunderde Louis Machiels in de paddock van het zonnige Monza. “Hier hadden we eigenlijk wel voor getekend, want je kan zo’n hereniging na enkele jaren niet goed inschatten. Maar inderdaad, het eerste mooie resultaat is binnen en wij gaan hard werken om onze weg verder te zetten en ook in Silverstone goed voor de dag te komen. We hebben tijdens de race juist nog één klein foutje gemaakt, met een drive through als gevolg, maar dat vergeten we vanavond al.

 

 

Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini maken zich nu op voor de wedstrijd in Silverstone die op 13 en 14 mei wordt gehouden, op de F1-omloop ten noorden van Londen.

Meer info: http://www.blancpain-gt-series.com en http://www.24hoursofspa.com