Op het circuit van Zolder werd er op een doodgewone dinsdag in mei wederom geracet met de Mercedes-Benz SLK. In de nu al immens populaire nieuwe cup kwam weer een flink aantal nieuwe deelnemers bij sinds de eerste races van het seizoen in Zandvoort. Met inmiddels 13 teams aan de start heeft de Mercedes-Benz SLK Cup zich in korte tijd bewezen. In België ging het er weer fanatiek, maar sportief aan toe. Theo van den Berg, die bij de Paaraces in Zandvoort beide races op zijn naam wist te schrijven kreeg geduchte tegenstand van Niels Nipperus.

De coureurs in de Mercedes-Benz SLK Cup zijn ook zeer aan elkaar gewaagd, wat mede tot uiting komt in de close finishes en het feit dat alle 13 deelnemers in beide races in dezelfde ronde finishten. En ook nu was de betrouwbaarheid van deze nieuwe Mercedes-Benz racewagens erg goed: “Hoewel er op het scherpst van de snede strijd wordt geleverd hadden we vandaag geen uitvallers. Dat is ook goed voor het budget van de deelnemers,” stelt initiatiefnemer en cup-organisator Nico Biesheuvel dan ook tevreden vast.

Zolder 17.05.2016. Mercedes SLK Cup, DNRT Circuit Zolder (B).

Tijdens de kwalificatietraining voor de eerste race was het Niels Nipperus die de snelste tijd op de klokken zette, op slechts 0,2 sec gevolgd door Theo van den Berg; Wout de Graaff was de derde snelste op 0,1 sec achter Van den Berg. Tijdens de 10 ronden tellende race op het mooie circuit van Zolder werd een stevige strijd geleverd tussen Nipperus en Van den Berg voor de zege. Uiteindelijk wist Nipperus de overwinning te pakken, met Theo van den Berg op net iets meer dan een seconde op de tweede plaats. De derde trede van het erepodium was voor Wout de Graaff, die Gertjan Konijnendijk en Roy van Lune knap achter zich wist te houden.

De uitslag van Race 1 vormde wederom de startopstelling van de tweede race op deze doordeweekse racedag. In deze race waren er weer in het hele veld spannende gevechten te zien. De van pole position gestarte Niels Nipperus moest aan de finish toch de razendsnelle Theo van den Berg weer voor zich dulden. De titelstrijd in de Mercedes-Benz SLK Cup lijkt zich nu al toe te spitsen tussen deze twee coureurs. Maar achter dit tweetal mengt zich bijvoorbeeld ook nieuwkomer Erwin Klippel in de strijd om de ereplaatsen, waarbij hij dient af te rekenen met de afwisselend rijdende broers Roy en Menno van Lune, Gertjan Konijnendijk en Jan Visser.

Zolder 17.05.2016. Mercedes SLK Cup, DNRT Circuit Zolder (B).

Op het circuit van Zolder maakten routinier Dick Waaijenberg, Roy van Lune, Erwin Klippel, Dirk Garvelink en Eelco Sirag voor het eerst hun opwachting in de Mercedes-Benz SLK Cup. Alle deelnemers waren aan het einde van de dag weer opgetogen: “Het was een topdag,” vatte Nico Biesheuvel het algemene gevoel samen.
Foto’s: Chris Schotanus/Essay Produkties.

Zolder 17.05.2016. Mercedes SLK Cup, DNRT Circuit Zolder (B).