• GROTE BELANGSTELLING VOOR NIEUWE BETAALBARE RACE KLASSE
  • MERCEDES-BENZ SLK CUP VAN START TIJDENS PAASRACES

Op het circuit van Zandvoort start op Eerste Paasdag (zondag 27 maart) de Mercedes-Benz SLK Cup. De belangstelling voor deze nieuwe cup is enorm en heeft de organisatie positief verrast. Bij de Paasraces staan al 10 SLK’s aan de start, maar initiatiefnemer Nico Biesheuvel verwacht dat dit aantal snel kan doorgroeien naar 15 of 20 deelnemers. “Nog voor de presentatie van onze plannen werden wij al door heel veel teams en rijders benaderd. En nu wordt er door verschillende teams hard gewerkt om de auto’s klaar te krijgen voor de eerste race,” vertelde hij een week voor de Paasraces tijdens de Drivers Day op het Zandvoortse duinencircuit.

Mercedes SLK Testday. Circuit Zandvoort 18.03.2016. Photo © Chris Schotanus/essayprodukties.nl

Na de eerste intensieve tests met de Mercedes-Benz SLK in race uitvoering op de circuits van Zandvoort en Spa-Francorchamps werd een tiental auto’s aangekocht door verschillende teams en rijders en opgebouwd conform het technisch reglement. Deze kwamen vrijdag 18 maart voor een laatste test naar de Drivers Day in Zandvoort; ook aanwezig was een aantal geïnteresseerde rijders om later in het seizoen in te stappen.

Mercedes SLK Testday. Circuit Zandvoort 18.03.2016. Photo © Chris Schotanus/essayprodukties.nl

Dit raceseizoen zal de Mercedes-Benz SLK Cup van start gaan met 6 races onder de DNRT vlag. Het racen met de Mercedes-Benz 230 SLK betekent een mooie aanvulling op de huidige auto’s in de diverse race series van de DNRT. Als uitgangspunt dient een standaard Mercedes-Benz 230 SLK met 193 pk 2.3 liter motor voorzien van een compressor, met daarbij de noodzakelijke veiligheidsaanpassingen en natuurlijk een race kit. Voorop staat dat de running costs zo laag mogelijk zijn. Bijzonder is dat met de Mercedes-Benz SLK zowel met open als gesloten dak geracet kan worden!

Mercedes SLK Testday. Circuit Zandvoort 18.03.2016. Photo © Chris Schotanus/essayprodukties.nl

De door Biesheuvel Autosport met zorg samengestelde race kit zal bestaan uit een AST schokdemper & veren set, een door de KNAF gecertificeerde rolkooi met aanpassing van het dak en de kofferklep, met daarnaast een onderdelen pakket, bestaande uit sportstuurwiel, racestoel & gordels, lichtmetalen wielen en racebanden, etc. Biesheuvel Autosport kan door jarenlange ervaring en goede relaties met de fabrikanten topkwaliteit leveren voor een lage prijs.

Mercedes SLK Testday. Circuit Zandvoort 18.03.2016. Photo © Chris Schotanus/essayprodukties.nl

Zo laat Biesheuvel Autosport zien dat actief deelnemen aan autosport ook voor coureurs met een klein budget tot de mogelijkheden behoort. Waarbij plezier   beleven voorop staat!

 

Kalender 2016

Zondag 27 maart – Zandvoort (Paasraces)

Dinsdag 17 mei – Zolder

Zaterdag 11 juni – Zandvoort

Vrijdag 5 augustus – Zandvoort

Donderdag 8 september – Assen

Zondag 16 oktober – Zandvoort

Photo © Chris Schotanus/essayprodukties.nl