Ook tijdens de 3e wedstrijddag van het seizoen was er volop spanning tijdens de races in de Mercedes-Benz SLK Cup. Hoewel de zeges in de twee races over 11 ronden werden opgeëist door Theo van den Berg kreeg hij vooral in race 2 stevige tegenstand van Niels Nipperus. Een opvallende prestatie was ook weggelegd voor de pas 18-jarige Joshua Waaijenberg, die zijn racedebuut maakte en meteen twee keer op het podium stond! Helaas moest Wout de Graaff verstek laten gaan nadat hij tijdens de (natte) training door een doldrieste actie van een coureur uit een andere klasse in de Tarzanbocht van de baan werd geramd. De Graaff ging nog wel op onderdelenjacht en begon met het herstel van zijn auto, maar de schade was te groot en de tijd te kort om nog aan de start te verschijnen. Jan Visser kende ook geen succesvolle dag en nadat bij hem in de training het differentieel kapot ging moest ook hij met lede ogen toezien hoe de andere SLK Cup deelnemers twee spannende races reden.

Mercedes-Benz SLK Cup - Cup-organisator Nico Biesheuvel geniet van het racen en de sfeer in de Mercedes-Benz SLK Cup 160611

Tijdens de natte kwalificatietraining zaterdagochtend reed Erwin Klippel foutloos naar de pole position, op een halve seconde gevolgd door Dirk van Dijk. Theo van den Berg was derde, nipt voor de debuterende Joshua Waaijenberg. Bij de start van de eerste race was het Dirk van Dijk die de kop pakte, voor Theo van den Berg en Joshua Waaijenberg, nadat Erwin Klippel naar eigen zeggen de start verprutste. Dat leverde mooie gevechten op om de eerste vier plaatsen, waarbij Theo van den Berg toch een gaatje wist te slaan en Race 1 onbedreigd won. Daarachter ontspon zich een verbeten strijd tussen Joshua Waaijenberg en Erwin Klippel; Dirk van Dijk moest afhaken, maar in zijn plaats kwam Niels Nipperus, de tweede ‘jongeling’, zich mengen in de strijd om de podiumplekken. Waaijenberg wist Nipperus achter zich te houden. Van Dijk werd vierde, Nandor Trumpi 5e en Nico Biesheuvel finishte op de 6e plaats. Menno van Lune, Anton van Limpt en Eelco Sirag vulden de overige plaatsen op, terwijl Erwin Klippel in de 10e ronde van de baan spinde. Dirk van Dijk realiseerde de snelste rondetijd.

Theo van den Berg ging in Race 2 van pole position van start en pakte meteen de kop. Zoals verwacht pakte hij een kleine voorsprong, maar tegen het einde van de race moest hij serieus aan de bak om Niels Nipperus van zich af te houden. Nipperus passeerde al in de tweede ronde Waaijenberg met een gewaagde actie in de Tarzanbocht en zette vervolgens de achtervolging in op Van den Berg. Op de finish wist Van den Berg met minder dan een halve seconde voorsprong de neus van zijn Mercedes-Benz SLK als eerste over de finishlijn te sturen! Dank zij zijn twee zeges verstevigt Van den Berg zijn leidende positie in de Cup-tussenstand. Erwin Klippel pakte het punt voor de snelste rondetijd, maar moest in de slotfase genoegen nemen met de vijfde plaats door een lekke band!

Mercedes-Benz SLK Cup - direct na de start een mooi lint SLK's door de Zandvoortse duinen met Theo van den Berg op kop 160611

Als gastrijder kwam cup-organisator Nico Biesheuvel aan de start in de Mercedes-Benz SLK van Gertjan Konijnendijk. Voor de 68-jarige Biesheuvel een schitterende ervaring: “Van huis uit ben ik rallyrijder, maar ik heb me enorm vermaakt vandaag op het circuit en weet nu ook waarom onze deelnemers de hele dag met een ‘big smile’ rondlopen. Want cup-racen met de Mercedes-Benz SLK is gewoon ontzettend leuk! Maar wel vermoeiend….” aldus de ‘nestor’ van de Mercedes-Benz SLK Cup. Het is ook opvallend dat er door jong en oud wordt gestreden om de ereprijzen: de strijd aan kop ging ook dit weekend tussen 18-jarigen en 60-plussers. Daarmee heeft de Mercedes-Benz SLK Cup zich in korte tijd een mooie positie in de succesvolle DNRT-series weten te verwerven.